Autostrada pentru Moldova nu va fi in generatia asta

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 14:04
3072 citiri
Autostrada pentru Moldova nu va fi in generatia asta

Cand vorbim despre dezvoltare, un lucru trebuie repetat la nesfarsit: infrastructura inseamna cea mai buna sansa la progres pentru o regiune. Inca o data o spun - regiunea care are nevoia cea mai mare de infrastructura, mai ales de autostrazi, este Moldova.

Guvernul PSD stie doar un lucru - e bine sa ia voturile moldovenilor (si obtine foarte multe), dar uita sa intoarca favorul facut atunci cand vine vorba de a ajuta Moldova sa avanseze din punct de vedere economic.

Master Planul pentru Transporturi trimis de Guvernul Victor Ponta la Bruxelles nu doar ca nu include pana in 2020 o conexiune directa intre Moldova si Transilvania pe autostrada finantata in intregime (si deci cu sanse de a se realiza), dar au aparut si informatii in presa ca politica fiscala a Guvernului ar putea frana constructia de autostrazi din cauza faptului ca nu ne incadram in deficitele convenite cu partenerii internationali.

Asta inseamna ca trebuie sa contribuim cu bani pentru constructia de autostrazi (direct sau cofinantare de fonduri europene), in loc sa putem lua imprumuturi care ne-ar permite sa nu dislocam sume mari din banii Romaniei.

Cert este ca o autostrada care sa lege Moldova complet de restul tarii nu vom avea in urmatorii ani. Luand ca punct de reper anul 2020, in care, asa cum arata lucrurile nu vom avea o Moldova scoasa din izolare si al doilea cel mai important oras al tarii, Iasi, legat de restul centrelor importante, ne dam seama ca nici dupa acest lucru nu se va intampla prea curand.

Sa luam 2021 ca an de pornire daca totul merge cum ar trebui si exista vointa politica pentru "conectarea" Moldovei la restul tarii pe autostrada. Cu toate formalitatile, de la licitatii pana la constructie, va mai dura foarte multi ani pana cand acest lucru se va intampla, probabil in jur de 10 ani. Cu alte cuvinte, inca o generatie pierduta care nu beneficiaza de ajutorul pe care il poate da infrastructura pentru dezvoltarea economica.

Condamnarea la subdezvoltare sau dezvoltare sub potential este semnata tocmai de partidul cel mai votat din Moldova, PSD. Ati vazut liderii locali social-democrati din Iasi, ca sa iau doar judetul pe care il reprezint, presand puternic pentru o autostrada care sa lege Iasul cat mai curand de restul tarii si de polul cresterii economice, adica Vestul Europei?

Gheorghe Nichita, primar de Iasi si sef al PSD-ului din judet, pana de curand unul din cei mai importanti lideri ai partidului sau, avea preocupari mai importante: spionarea fostei iubite folosind resursele municipiului sau terorizarea fizica si psihica a acesteia. Atunci cand un lider atat de important nu depune eforturi in directia asta, nu putem astepta multe de la guvernul pe care il sustine.

Nici in celelalte judete ale Moldovei unde PSD este foarte puternic nu ati vazut o presiune pentru autostrada in Moldova. Nu sunt mari sperante nici acum, cand noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, vine din aceasta regiune, mai precis din Vrancea.

Dincolo de orice dispute politice, ramane realitatea ca PSD a ratat si ocazia acestui exercitiu bugetar european pentru a asigura finantarea unei autostrazi in Moldova, iar o intreaga generatie de oameni care traiesc in aceasta zona va avea de pierdut. Este greu de spus daca este vorba de incompetenta, delasare, lipsa de vointa politica sau altceva, insa rezultatele sunt cele pe care le vedem.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#autostrazi Romania, #autostrada Moldova, #autostrada Moldova Transilvania , #autostrada