Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Constructori de autostrazi din Romania, penalizati

Marti, 07 August 2012, ora 17:06
4264 citiri
Constructori de autostrazi din Romania, penalizati
Foto: Romania Libera

CNADNR a aplicat penalitati de 25,6 milioane lei pentru constructorii autostrazilor Orastie-Sibiu, Nadlac-Arad, Lugoj-Deva si Bucuresti-Ploiesti (Moara Vlasiei-Ploiesti) pentru depasirea termenului sau pentru neindeplinirea unor obligatii.

Compania Impregilo, constructorul autostrazii Orastie-Sibiu lotul 3, a platit penalitati de 2,1 milioane lei pentru neindeplinirea unor puncte de referinta din contract, potrivit datelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Stadiul fizic al lucrarilor pentru acest tronson este de 23,54%.

Penalitatile aplicate constructorului Nadlac-Arad lotul 1, respectiv asocierii Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao - Donrep Construct, se ridica la 4,2 milioane lei. In acest caz, stadiul lucrarilor este de 5,88%, potrivit CNADNR.

Tot pentru neindeplinirea unor puncte din contract, pentru asocierea Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA CNADNR s-au aplicat penalitati de 6,3 milioane lei. Antreprenorul a achitat sumele datorate, potrivit reprezentantilor institutiei.

Cea mai mare sanctiune a fost aplicata asocierii Spedition UMB - Pa&Co International - Euroconstruct '98 - Com-Axa, respectiv 13 milioane lei pentru depasirea termenului contractual de finalizare a lucrarilor.

Stadiul lucrarilor pentru acest tronson este de numai 6% pentru primii 6,5 km, in timp ce restul portiunii pina la km 19,5 este finalizat in proportie de 97,5%.

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti a fost deschis in luna iulie, valoarea lucrarilor ridicandu-se la 450 milioane euro.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#penalizari constructori autostrazi, #constructori autostrazi, #autostrada Bucuresti Ploiesti, #autostrada Orastie Sibiu, #autostrada Lugoj Deva , #autostrada