Deputat USR: Singura sansa pentru autostrada Comarnic - Brasov s-a dus pe Apa Sambetei

Duminica, 17 Iunie 2018, ora 13:13
4604 citiri
Deputat USR: Singura sansa pentru autostrada Comarnic - Brasov s-a dus pe Apa Sambetei
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarul USR Catalin Drula critica, in termeni duri, decizia Guvernului de a renunta la intelegerea cu Banca Mondiala pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov, spunand ca situatia generata a facut ca de proiect sa se ocupe o Comisie de Prognoza.

"Reactia PSD la scandalul privind autostrada Comarnic-Brasov: nu mai avem nevoie de Banca Mondiala, se ocupa doamna Dancila de proiect prin Comisia Nationala de Prognoza. Ar fi de ras daca n-ar fi pe banii si nervii nostri.

Speriat de reactia publica la enormitatea de a-l pune pe Narcis Neaga a patra oara sa se ocupe de un PPP (Parteneriat Public-Privat - n.red.) pentru aceasta autostrada, ministrul Sova s-a repliat si a anuntat ca de proiect nu se va ocupa Neaga, nu se va ocupa nici macar Ministerul Transporturilor, ci Comisia Nationala de Prognoza din subordinea prim-ministrului. Da, ati citit bine - in Romania mai nou autostrazile se fac la Comisia de Prognoza", scrie Catalin Drula, deputat USR.

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Constanta, ca nu este importanta sursa de finantare intr-un proiect, confirmand renuntarea la intelegerea cu Banca Mondiala pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov.

"Simultan dl. Neaga declara presei ca se va apuca de studiile de fezabilitate pentru autostrada, desi spune ca 'eu n-am primit niciun semn ca m-as ocupa eu'. Si ca sa fie comedia completa, pe seara vine dl. Teodorovici care explica de ce s-a renuntat la derularea proiectului cu Banca Mondiala: 'Ministerul Transporturilor a gasit o cale mai rapida de a face lucrurile sa se intample pe Comarnic-Brasov'.

Pai ori se ocupa Ministerul Transporturilor, ori Comisia de Prognoza, ori dl. Neaga care n-are semne ca s-ar ocupa? Din pacate realitatea e ca singura sansa de profesionalism pentru aceasta autostrada s-a dus pe Apa Sambetei odata cu renuntarea la acordul cu Banca Mondiala. In loc de asta, proiectul a incaput pe mana clovnilor de mai sus care nu stiu cum sa-si mai paseze responsabilitatea", mai scrie parlamentarul USR.

Banca Mondiala a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, ca "nu a primit o notificare oficiala din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploiesti-Brasov", dupa ce ministrul Lucian Sova anuntase renuntarea la unitatea de proiect administrata impreuna cu Banca Mondiala.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#USR autostrada Comarnic Brasov, #Comarnic Brasov Banca Mondiala, #constructie autostrada Comarnic Brasov , #autostrada