Exproprierile pentru autostrazi se reiau de la zero. Motivul: s-a schimbat numele ministrului

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 21:59
8444 citiri
Exproprierile pentru autostrazi se reiau de la zero. Motivul: s-a schimbat numele ministrului
Foto: Arhiva Ziare.com

In ziua in care vicepremierul Marcel Ciolacu a anuntat deblocarea proiectelor de infrastructura si receptia a cel putin 150 de noi km de autostrada in 2018, Asociatia Pro Infrastructura anunta ca toate procedurile de expropriere lansate de Ministerul Transporturilor "au fost intoarse la pasul 0 de pe circuitul de avizare interministerial". Motivul: s-a schimbat numele ministrului.

Circuitul de avizare interministeriala al exproprierilor ajunge sa aiba 24 de pasi birocratici, iar asociatia considera ca reluarea procedurii va aduce o amanare de cel putin 2 luni si jumatate.

"Desi exproprierea ramane aceeasi, singura modificare fiind numele ministrului pe una dintre paginile documentatiei, functionarii din ministere considera ca singura modalitate de a rezolva situatia e sa reporneasca tot procesul de la inceput. Estimam ca fiecare proiect de infrastructura afectat va fi intarziat cel putin doua luni si jumatate.

Printre proiectele afectate se numara A1 (lotul 4 din Lugoj-Deva), A10 Sebes-Turda, A3 (loturile dintre Campia Turzii si Targu Mures), Centura Targu Jiu. Constructorii vor cere cel mai probabil despagubiri pentru aceste saptamani pierdute, asa ca pana la urma vom plati cu totii pentru intarzieri!

In Guvernul Romaniei secolului 21, toate aceste proceduri se desfasoara pe hartie, cu niste functionari care poarta mape dintr-un minister intr-altul.

Cerem guvernului sa organizeze echipe cu membri din fiecare minister implicat in procesul de pregatire a exproprierilor pentru proiecte de importanta strategica care sa stea la aceeasi masa si sa se ocupe doar de aceste documentatii de expropriere! Aceste echipe ar putea reduce procesul de la 3 luni la doua saptamani", transmite luni Asociatia Pro Infrastructura.

Citeste mai multe despre Sabotajul creativ: Expropierile pentru autostrazi se reiau de la 0: s-a schimbat numele ministrului pe Curs de guvernare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#exproprieri autostrazi , #autostrada