In 2011 mergem pe autostrada pana la Constanta - promite Berceanu

Duminica, 15 August 2010, ora 18:19
2651 citiri
In 2011 mergem pe autostrada pana la Constanta - promite Berceanu

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, duminica, la Constanta, ca pe Autostrada Soarelui se va putea circula pana pe litoral din iunie 2011, cel putin pe un singur fir, urmand ca lucrarile complete sa fie finalizate pana la sfarsitul aceluiasi an.

"Noi putem sa terminam cele trei portiuni de autostrada care ne mai despart, Cernavoda-Medgidia, Medgidia-Constanta si centura ocolitoare a Constantei la nivel de autostrada, macar la nivelul la care sa se poata circula pe un singur fir, dar sa nu mai iasa nimeni de pe traseul acesta, in iunie la anul, urmand sa terminam pana la sfarsitul anului complet, cu toate dotarile, cu parapeti, cu lucruri de genul asta.

Daca vom avea si o anumita sustinere financiara. Dar aici este o sustinere financiara ceva mai mica, pentru ca sunt fonduri europene si fonduri de la Banca Europeana de Investitii, si deci mai trebuie o suma mica de la Guvern si nu cred ca vreun guvern sau ministru nu o va aloca", a precizat ministrul Transporturilor.

Conform acestuia, dintre cele trei firme care executa lucrarile, "doua stau foarte bine, dar, din pacate, sunt ramase in urma lucrarile la tronsonul de mijloc, Medgidia - Constanta".

Referitor la traficul feroviar catre litoral, ministrul Transporturilor a spus ca are convingerea ca "la anul, la inceputul sezonului estival, in iunie, este posibil sa se ajunga la mare pe cele doua fire de circulatie, adica sa se faca de la Bucuresti pana la mare doua ore si jumatate, in conditii foarte bune".

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a facut declaratiile respective la Comandamentul Flotei, dupa terminarea manifestarilor prilejuite de Ziua Marinei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#autostrada Bucuresti Constanta, #autostrada litoral 2011 , #autostrada