Seful CNADNR le raspunde angajatilor: A deranjat ca am oprit robinetii prin care se scurgeau resursele companiei

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 18:12
6220 citiri
Seful CNADNR le raspunde angajatilor: A deranjat ca am oprit robinetii prin care se scurgeau resursele companiei
Foto: Captura Digi 24

Directorul general interimar al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri (CNADNR), Catalin Homor, a raspuns gravelor acuzatii facute de angajatii societatii, luni, intr-o conferinta de presa, referitoare la neprofesionalismul in executarea lucrarilor si la nepotism.

Homor a declarat ca pe salariatii CNADNR i-au deranjat masurile pe care acesta le-a luat de cand a venit la conducerea companiei.

"Au deranjat. Cand spun ca au deranjat ma refer la scopul masurilor pe care le-am intreprins, care a fost de a opri o serie de robineti prin care se scurgeau resursele companiei.

Nu a mai fost rabdare (din partea angajatilor - n.red.). Se duce o campanie de boicotare a masurilor care au ca scop revitalizarea companiei", a declarat seful CNADNR, intr-o conferinta de presa-raspuns la cea sustinuta luni dimineata de angajatii societatii.

Catalin Homor a precizat ca "sunt foarte multe" masuri pe care le-a luat de cand a venit la conducerea Companiei de Drumuri, mentionand cateva dintre ele.

Legat de deszapezire, Homor a aratat ca, de acum, contractele vor fi de patru ani si vor implica mai multe firme, ca autoritatile sa nu mai fie din nou luate prin surprindere de iarna.

"Prin actiunile mele creez atractivitate in ceea ce priveste achizitiile publice, prin semnarea unor acorduri cadru pe patru ani, fapt ce ar creste atractivitatea acestor tipuri de servicii. Vor fi contracte semnate cu mai multi operatori economici, astfel incat iarna sa nu ne mai ia prin surprindere", a precizat Homor.

Acesta a subliniat ca se afla la conducerea CNADNR de doar patru luni si ca "nimeni nu poate scoate iepuri din palarie", dar ca rezultatele masurilor luate de el se vor vedea in trei-sase luni.

In ceea ce priveste autostrazile, Homor a aratat ca, de exemplu, pentru Pitesti-Sibiu a infiintat o unitate de implementare a acestui proiect, care a avut pana acum multe realizari. Toate evaluarile si analizele facute de echipa respectiva "au fost agreate si de reprezentantii Comisiei Europene", a spus el.

Comentariile lui Catalin Humor vin dupa ce mai multi membri ai "Initiativei pentru Restructurarea si Reprofesionalizarea CNADNR SA", formata din fosti si actuali angajati, au organizat luni dimineata o conferinta de presa in care au semnalat nereguli grave in interiorul companiei.

Angajati CNADNR fac acuzatii grave: Toate tronsoanele noi de autostrada au probleme de constructie, ar putea fi demolate

Acestia au spus ca portiunile de autostrada construite in ultimii ani au probleme de constructie si ar putea avea soarta lotului 3 al autostrazii Orastie-Sibiu, care a fost demolat din cauza aparitiei unor fisuri.

Portiuni din autostrada Sibiu-Orastie, demolate pe ambele cai de rulare (Video)

O noua portiune de autostrada trebuie demolata? Reactia CNADNR

De asemenea, angajatii CNADNR s-au plans si de nepotism in selectia personalului, spunand ca persoane necalificate au ajuns sa ocupe functii de conducere, inclusiv un profesor de sport si un preot.

Salariatii l-au acuzat direct pe Catalin Homor ca are aceleasi obiceiuri precum fostul manager al CNADNR, Narcis Neaga.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sef CNADNR raspuns angajati, #masuri CNADNR revolta angajati , #autostrada