Avalansa in Retezat: Ovidiu Popescu, tatal fetei moarte, a fost externat la cerere

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 13:14
2965 citiri
Avalansa in Retezat: Ovidiu Popescu, tatal fetei moarte, a fost externat la cerere
Foto: Facebook / Dor Geta Popescu

Alpinistul Ovidiu Popescu, tatal fetei moarte in avalansa din Retezat, Dor Geta Popescu, a fost externat la cerere, luni dupa-amiaza, din Spitalul Municipal Hunedoara, unde fusese internat cu multiple traumatisme in urma accidentului din munti, el solicitand acest lucru ca urmare a tragediei din familia sa.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal Hunedoara, medicul Bende Barna, este cel care a dat publicitatii toate informatiile.

"In jurul orei 13.00, a fost externat alpinistul Ovidiu Popescu. In cursul zilei de astazi (luni - n.red.) s-au completat investigatiile de sambata cu un computer tomograf la nivelul toracelui care da un plaman curat, fara probleme, in schimb da o fractura de arc costal cinci fara deplasare care nu pune in pericol viata.

Noi, de obicei, acesti pacienti policontuzionati cu lovitura la cap, torace si bazin cu hematom la coapsa se recomanda trei - patru zile sub supraveghere cu tratament. Avand in vedere situatia data si fiind tragedia din familie a cerut externarea. Functiile vitale sunt bune, e echilibrat hemodinamic, e constient", a declarat medicul.

Bende Barna a adaugat ca medicul curant i-a propus lui Ovidiu Popescu sa mai ramana internat o zi sau doua, insa acesta a spus ca vrea sa se externeze.

"Medicul curant i-a propus sa mai stea pana maine, maximum poimaine, dar el a spus ca vrea sa plece. A semnat ca a luat la cunostinta de riscuri si ca se va prezenta la Urgente, daca se intampla ceva. Nu cred ca va fi cazul, dar de obicei noi mai tinem sub observatie astfel de cazuri", a mai spus Bende Barna.

Alpinistul Ovidiu Popescu a fost internat sambata, cu multiple traumatisme, in Spitalul Municipal Hunedoara, in urma accidentului suferit in Retezat, in urma unei avalanse in care fiica sa, Dor Geta Popescu, si un alt baiat, Erik Gulacsi, si-au pierdut viata.

Ovidiu Popescu era conducatorul echipei formate din 7 persoane care a fost prinsa de avalansa din Retezat. Politistii hunedoreni au deschis dosar pentru ucidere din culpa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Ovidiu Popescu externat avalansa , #avalansa