Adevarul despre turbulente: Pot prabusi cu adevarat un avion?

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 17:32
21904 citiri
Adevarul despre turbulente: Pot prabusi cu adevarat un avion?

Cea mai mare problema a celor care se tem sa zboare cu avionul sunt turbulentele, care au revenit de curand in atentia publicului, dupa ce un avion al companiei Singapore Airlines a intampinat dificultati din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in timp ce ateriza in Mumbai, India.

Incidentul a avut loc la inceputul acestei saptamani, iar compania a fost data in judecata dupa ce, din cauza turbulentelor severe, 22 de persoane au fost ranite, printre care 14 membri ai echipajului, relateaza Business Insider.

Teroare intr-un avion cu sute de pasageri la bord: 22 au fost raniti

Patrick Smith, care este pilot de profesie si fondator al site-ului Ask The Pilot, precum si corespondent al unor publicatii precum International Herald Tribune si The New Yorker, incearca sa-i linisteasca pe pasagerii panicati spunand ca, in primul rand, turbulentele nu sunt deloc fenomene iesite din comun.

Orice zbor, in orice zi, va intampina goluri de aer la un anumit nivel, fie ca vorbim despre o leganare usoara sau despre miscari mai puternice, capabile sa iti verse cafeaua din mana.

Turbulentele tin de confort, nu de securitate

Din punctul de vedere al unui pilot, turbulentele sunt vazute ca o chestiune care tine de confort, nu de securiate. Sunt enervante, dar nu sunt periculoase, asigura Smith.

Totusi, in cazuri destul de rare, turbulentele pot fi atat de puternice incat unii pasageri pot fi raniti. Si mai improbabil, componente ale aeronavei pot fi avariate. Cat de rare sunt astfel de incidente? De exemplu, genul de turbulente care a dus la ranirea celor 22 de oameni reprezinta o experienta pe care cei mai multi piloti nu o vor experimenta niciodata.

Groaza in avion: Peste 50 de raniti, dupa o zona de turbulente extreme

In plus, cei mai multi dintre pasagerii raniti in urma unor astfel de incidente sunt cei care nu purtau centura de siguranta in momentul in care au avut loc turbulentele, desi ar fi trebuit.

De asemenea, jurnalistul precizeaza ca turbulentele se pot produce in mod neasteptat, cu toate ca pilotii sunt informati, inaintea zborului, in legatura cu prognoza meteo. Odata ce decoleaza, pilotii primesc actualizari ale starii vremii atat de la dispecerii de la sol, cat si de la pilotii altor aeronave.

Totusi, cu toate aceste instrumente la dispozitie, pilotii stiu foarte bine cand se va zgaltai avionul, insa, cateodata, turbulentele se produc fara vreun avertisment in prealabil.

Lectia pe care trebuie sa o invatam de aici este ca intotdeauna trebuie sa purtam centurile de siguranta, chiar si atunci cand vremea este buna. Patrick Smith subliniaza ca, la randul lor, pilotii au mereu centura fixata, fara exceptie.

Zbor cu turbulente - pasagerii au fost aruncati in tavanul avionului

Jurnalistul sustine ca in istoria aviatiei nu s-a intamplat ca o aeronava sa se prabuseasca din cauza turbulentelor, decat o data sau de doua ori, iar avioanele oricum sunt construite sa reziste miscarilor puternice.

Unii cititori ai site-ului sau l-au intrebat daca exista turbulente atat de puternice incat, de exemplu, avionul sa ramana fara o aripa, Smith raspunzand ca nimeni nu va experimenta vreodata asa ceva.

Totodata, Smith subliniaza faptul ca schimbarile climatice ar putea cauza mai multe turbulente, dar ca trebuie sa tinem cont si de faptul ca numarul curselor aeriene este mai mare ca niciodata. Flota aeriana la nivel mondial s-a dublat in ultimii 20 de ani si continua sa creasca.

Cu cat sunt mai multe zboruri, cu atat se vor produce mai multe incidente, indiferent de schimbari climatice, vreme sau turbulente.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#turbulente avion, #turbulente periculoase, #turbulente prabusit avion, #prabusiri avioane , #avion