Aterizare ratata pe aeroportul din Cluj Napoca: Un avion a iesit de pe pista (Video)

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 09:28
7372 citiri
Aterizare ratata pe aeroportul din Cluj Napoca: Un avion a iesit de pe pista (Video)
Foto: B1TV

Un avion al companiei Blue Air a ratat, joi, aterizarea pe aeroportul din Cluj Napoca, incidentul determinand inchiderea aeroportului pentru cateva ore.

La bordul aeronavei se aflau 100 de persoane, dar nimeni nu a fost ranit, informeaza B1 TV. Pilotii au adus aparatul pe pista, insa nu au putut frana in timp util, asa ca aeronava a ajuns pe camp.

David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj Napoca, a declarat la postul Realitatea TV ca toti pasagerii au fost debarcati in siguranta.

Totodata, acesta a precizat ca pe aeroport conditiile de aterizare erau "bune" si "pista era uscata", de grad 3.

"Pilotii cunosteau conditiile. La 1 si 2 aterizarea e interzisa, dar la 3 se poate ateriza. O comisie de la Ministerul Transporturilor o sa evalueze cauzele", a mai precizat acesta.

De asemenea, David Ciceo a declarat ca aeroportul a fost inchis, fiind astfel afectate 2 zboruri ale companiei Tarom, care urmau sa aterizese la Cluj Napoca, unul care se intorcea la Bucuresti, si al doilea care facea escala in drum spre Viena.

"In 3 ore urmeaza sa scoatem aeronava de la capul pistei si sa deschidem aeroportul. Compania Tarom va lua decizia daca va intarzia sau va ateriza pe alt aeroport", a mai declarat directorul aeroportului din Cluj Napoca.

Intr-un comunicat remis ulterior de compania Blue Air se precizeaza ca incidentul a fost unul minor si nu se cunosc deocamdata cauzele producerii lui.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni - Cluj - Barcelona la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind suprafata pistei cu aproximativ 5 - 10m.

La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. Toti pasagerii au fost debarcati in conditii normale, acestia fiind transferati in terminalul de plecari unde primesc suport din partea companiei si a aeroportului. A fost deschisa o ancheta de catre CIAS (Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile). Vom reveni cu detalii in ceea ce priveste posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident", se arata in comunicatul Blue Air.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#avion aterizare ratata Cluj , #avion
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dooreeeleeee... Aruncă, Bă, 2 lopeț' de năsâp pi pistă!
Poza Terente
Terente
rank 2
Compania asta, daca nu va disparea