Avion AirAsia prabusit: Terorismul, exclus din analiza posibilelor cauze

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 17:58
2285 citiri
Avion AirAsia prabusit: Terorismul, exclus din analiza posibilelor cauze
Foto: International Business Times

Investigatorii indonezieni au transmis ca prabusirea, la sfarsitul anului trecut, a avionului care efectua cursa AirAsia QZ8501 cel mai probabil nu a fost cauzata de terorism, aceasta fiind o prima concluzie preliminara dupa analizarea inregistrarilor audio din cabina pilotilor.

Andreas Hananto, de la comisia pentru siguranta transportului, a precizat ca exista de asemenea indicii ca avionul a intrat intr-o zona cu vreme rea, potrivit BBC.

Avion AirAsia prabusit: Iata principala cauza care a dus la producerea tragediei

Investigatorul a spus ca a ascultat intreaga inregistrare de doua ore si a descoperit ca nu exista "nicio voce amenintatoare la bord".

Din inregistrare se pare ca pilotul era prea ocupat incercand sa recapete controlul asupra aeronavei pentru a trimite un mesaj privind problemele aeronavei.

Avion AirAsia prabusit: A fost gasita o cutie neagra

Cum vrea sa schimbe Airbus cutiile negre, dupa prabusirea avionului AirAsia

Unii dintre parametrii recuperati din cutia neagra pare sa indice ca avionul a intrat intr-o zona de vreme rea. Urmeaza analize pentru restul de 1.200 de parametri, pentru a determina cu precizie care au fost conditiile atmosferice si care a fost impactul pe care vremea l-a avut asupra motoarelor avionului.

Un raport preliminar referitor la prabusirea avionului urmeaza sa fie dat publicitatii pe 28 ianuarie.

Numarul de corpuri neinsufletite recuperate din epava aflata pe fundul marii se ridica la 53, din totalul de 162 de persoane aflate la bord in momentul prabusirii aeronavei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cauze prabusire avion AirAsia, #terorism prabusire AirAsia , #avion