Avion care zbura spre Roma, deturnat de copilotul etiopian - a cerut azil in Elvetia (Video)

Luni, 17 Februarie 2014, ora 08:35
5408 citiri
Avion care zbura spre Roma, deturnat de copilotul etiopian - a cerut azil in Elvetia (Video)
Foto: brisbanetimes.com.au

Un avion al unei companii de zbor din Etiopia a fost deturnat de copilot, luni dimineata, in timp ce se indrepta spre Roma. Aeronava a aterizat, in cele din urma, la Geneva, dupa ce barbatul a cerut azil in Elvetia si asigurari ca nu va fi expulzat.

Aparatul de zbor apartinea Ethiopian Airlines, fiind fortat sa se indrepte catre Geneva, a notat AirlineReporter.com, citat de Russia Today.

Un oficial al aeroportului elvetian a confirmat ca avionul a fost deturnat, precizand ca acesta a aterizat in siguranta si ca niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost ranit in urma incidentului, arata Reuters.

Olimpiada Soci 2014 Avion deturnat la Istanbul: Suspectul, care vroia la Soci, retinut

Aeronava Boeing 767 decolase din capitala Etiopiei, Addis Abeba, si ar fi trebuit sa aterizeze in Roma, insa "a fost fortat sa se indrepte catre Aeroportul International Geneva", au afirmat si reprezentantii Ethiopian Airlines.

Teroristii au preluat controlul asupra avionului in momentul in care acesta zbura deasupra Sudanului. Compania a adaugat ca "se fac aranjamente pentru ca toti pasagerii sa isi continue drumul catre destinatia initiala".

Avion deturnat dupa ce un pasager a spus ca are explozibili in bagaje

Autoritatile elvetiene au decis sa inchida Aeroportul din Geneva din cauza unui incident de securitate, despre care nu se cunosc inca detalii, potrivit BBC.

Update:

O aplicatie pentru urmarirea avioanelor a aratat ca aeronava deturnata s-a invatit de mai multe ori deasupra orasului elvetian inainte de a ateriza.

Potrivit presei locale, exista informatii neconfirmate pana in acest moment ca aparatul de zbor a fost deturnat chiar de pilot, care voia sa obtina azil in Elvetia.

Informatia este sustinuta de o presupusa discutie dintre echipaj si turnul de control, in care pilotul ar fi cerut azil si asigurari ca nu va fi expulzat din Elvetia. Politistii au anuntat ca atacatorul a fost retinut.

Pe de alta parte, oficialii etiopieni sustin ca teroristii s-ar fi imbarcat din Sudan, unde avionul a avut o escala. Un purtator de cuvant al Guvernului din Etiopia, Redwan Hussein, a declarat, pentru Reuters, ca persoanele responsabile pentru deturnarea avionului s-ar fi imbarcat din capitala Sudanului, Khartoum, unde aeronava a avut o oprire programata.

"Nu stim de unde sau cati sunt, dar se pare ca teroristul sau teroristii s-au urcat in avion din Khartoum", a declarat oficialul la scurt timp dupa ce politistii au anuntat ca l-au retinut pe atacator.

Ulterior, Politia elvetiana a declarat ca cel care a deturnat avionul este copilotul, angajat al Ethiopian Airlines, transmite BBC. Oficialii au explicat ca barbatul, care a fost arestat, a asteptat ca pilotul sa mearga la toaleta, dupa care s-a blocat in cabina de pilotaj, nefiind inarmat. Barbatul a cerut azil in Elvetia, motiv care sta la baza gestul sau.

Aeroportul International Geneva a fost redeschis dupa cateva ore de invetigatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion deturnat Geneva, #avion deturnat Roma, #avion deturnat Etiopia , #avion
Comentarii
Poza tractoristu
tractoristu
rank 1
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Aeroportul din Geneva a fost inchis toata dimineata. Acum cred ca