Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Alte mistere din istoria aviatiei

Autor: Ana Ilie
Marti, 11 Martie 2014, ora 16:45
7380 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Alte mistere din istoria aviatiei

Disparitia avionului companiei Malaysia Airlines, vineri noaptea, cu 239 de persoane la bord, nedumereste expertii si intreaga lume. Dupa zile intregi de cautari nu a fost depistata nicio ramasita a aparatului de zbor.

Nu este pentru prima data cand un aparat de zbor dispare fara urma, scrie Al Jazeera.

De-a lungul istoriei, mai multe disparitii au pus lumea pe jar:

1937 - Amelia Earhart, deschizatoare de drumuri in aviatia americana, a disparut la 2 iulie. Primul aviator ce a traversat singur oceanul Atlantic a disparut deasupra Oceanului Pacific, in apropiere de insula Howland, incercand sa inconjoare globul pamantesc.

1945 - La 5 decembrie, cinci aparate TBM Avengers, cunoscute drept Flight 19, au decolat de la baza militara din Fort Lauderdale pentru un zbor de rutina din care nu s-au mai intors niciodata. Un avion cu 13 oameni la bord trimis in cautarea celor cinci aparate a disparut si el fara urma. Cautarile in Oceanul Atlantic si Golful Mexic nu au descoperit nicio farama din cele sase aparate.

1948-49 - Doua aparate de zbor ale British South American Airways s-au pierdut la distanta de un an deasupra a ceea ce este cunoscut drept Triunghiul Bermudelor. Star Tiger zbura din Anglia in Bermuda in ianuarie 1948, a alimentat in Azore apoi a disparut, in drum spre destinatia sa. In ianuarie 1949, Star Ariel a plecat din Bermuda, cu destinatia Kingston, Jamaica. Nu a mai fost gasit niciodata, cu toate ca a fost cautat de 70 de avioane.

1957 - Zborul 7 al American Airways a disparut de pe radare la 9 noiembrie, in prima parte a unui drum in jurul globului, fara a trimite niciun SOS. La o saptamana distanta, resturi materiale si cadavre au fost descoprite in ocean, in afara rutei de zbor. Cauza prabusirii ramane un mister, mai ales ca testele toxicologice au descoperit un nivel ridicat de monoxid de carbon in cadavrele recuperate.

1963 - Zborul 739 Flying Tiger, care transporta soldati in Saigon de la o trupa americana din California, a disparut fara urma. Toti cei 107 oameni aflati la bord au fost declarati morti. In urma cautarii extinse nu a fost descoperita nicio urma a avionului.

2003 - Un aparat de zbor Boeing 727 a fost furat din Angola si nu a mai fost gasit, spre disperarea FBI, CIA si a departamentului american de Securitate Nationala. Furtul a declansat temeri ca ar putea fi folosit intr-un atac terorist.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#avion disparut radar, #avion disparut , #avion
Comentarii