Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ancheta pentru trafic de pasapoarte

Luni, 10 Martie 2014, ora 08:04
3051 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ancheta pentru trafic de pasapoarte

Politia thailandeza a anuntat, duminica, deschiderea unei anchete cu privire la o "retea de trafic pasapoarte", dupa ce s-a aflat ca doi dintre pasagerii avionului disparut fara urma isi facusera rezervari pe baza unor pasapoarte europene.

Doua nume de europeni - austriacul Christian Kozel si italianul Luigi Maraldi - figureaza pe lista de pasageri a zborului Malaysia Airlines, cu numarul MH370, insa niciunul dintre acestia nu se afla la bord, scrie Times of India.

Ambilor barbati li s-a furat pasaportul in Thailada in ultimii doi ani. Malaysia a lansat o ancheta terorista si investigheaza pasagerii suspecti. SUA au trimis o echipa FBI pentru a ajuta anchetatorii.

Biletele de avion au fost rezervate in data de 6 martie 2014 pe numele lui Maraldi si Kozel, si au fost emise in orasul Pattaya, o statiune litorala la sud de capitala Bangkok.

Numerele biletelor sunt consecutive si au fost platite cu moneda thailandeza, baht, la un pret echivalent al 625 de dolari fiecare.

Falsul Kozel isi cumparase un bilet de la Kuala Lumpur la Beijing cu aparatul Boeing 777 al Malaysia, apoi la Amsterdam si Frankfurt. Falsul Maraldi urma sa aiba acelasi traseu pana la Amsterdam, de unde se indrepta spre Copenhaga.

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Interpolul a confirmat ca "cel putin doua pasapoarte" inregistrare ca fiind furate in baza sa de date au fost folosite de pasagerii zborului. La bordul aparatului se aflau 239 de persoane.

Oficialii din politia thailandeza spun ca autoritatile ancheteaza o retea de furturi de pasapoarte de pe insula Phuket, unde a fost subtilizat documentul lui Maraldi.

Operatiunile de cautare ale avionului companiei Malaysia Airlines, care a disparut de pe radar vineri noapte in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing, au fost reluate fara succes duminica dimineata.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Avionul avea la bord 239 de persoane. In zona in care se presupune ca aparatul de zbor s-ar fi prabusit au fost gasite doua urme mari de combustibil, insa autoritatile au precizat ca acestea nu au fost verficate inca.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#avion disparut pasapoarte furate, #avion disparut Malaysia Airlines , #avion
Comentarii