Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ce stim despre aeronava

Luni, 10 Martie 2014, ora 13:37
7334 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ce stim despre aeronava

Misterul inca inconjoara disparitia avionului apartinand Malaysia Airlines, cu 239 de oameni la bord, care efectua zborul MH370, sambata, intre Kuala Lumpur si Beijing. Deocamdata se stiu putine lucruri cu certitudine despre acest zbor.

Resturi ale aeronavei ar fi fost gasite in largul insulei vietnameze Tho Chu, insa informatiile nu au fost confirmate, potrivit BBC.

La bord se aflau 227 de pasageri, dintre care mai mult de doua treimi erau chinezi si 38 erau malaezieni. De asemenea, la bord se aflau doi copii, iar ceilalti 12 oameni aflati in aeronava erau membri malaezieni ai echipajului.

Doi barbati aflati la bord calatoreau cu pasapoarte ce s-au dovedit a fi furate de la un austriac si un italian, in Thailanda, in anul 2012 si 2013, potrivit Interpol. Cei doi se aflau insa in drum catre Europa, Beijing fiind doar escala.

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Avionul a decolat de pe aeroportul international din Kuala Lumpur, la ora 00:41, in noaptea de vineri spre sambata (vineri seara, ora 18:41, ora Romaniei - n.red.), urmand sa ajunga la Beijing sambata dimineata, la ora 06:30.

La un moment dat, insa, ruda unuia dintre pasageri ar fi reusit sa il sune pe acesta, care are un telefon din Singapore. Malaysia Airlines a incercat de mai multe ori sa contacteze acelasi numar, insa de data aceasta telefonul nu a mai sunat.

Aeronava zbura deasupra Marii Chinei de Sud, la sud de peninsula Ca Mau, din Vietnam. Ruta normala ar fi trebuit sa fie deasupra Cambodgiei si Vietnamului, inainte de a intra in spatiul aerian chinez.

Nu a fost trimis vreun semnal sau vreun mesaj de la bordul avionului, insa se crede ca aeronava ar fi incercat sa se intoarca de pe traseul programat, posibil inapoi catre aeroportul din Kuala Lumpur.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord Aeronava ar fi facut cale intoarsa. Posibil atac terorist (Video)

Autoritatile au facut cautari atat in apele din estul Malaeziei, din Marea Chinei de Sud, dar si pe coasta de vest a Malaeziei. Nu a fost gasita epava avionului, in ciuda unor informatii potrivit carora potentiale resturi ale aeronavei ar fi fost vazute la circa 80 de kilometri sud-vest de insula Tho Chu.

Ce ar fi putut cauza prabusirea avionului

Vremea rea sau o eroare de pilotaj au fost luate in calcul drept cauze ale producerii accidentului. Conditiile de zbor erau insa unele bune, iar pilotul, in varsta de 53 de ani, avea mai mult de 18.000 de ore de zbor, fiind angajat inca din anul 1981. In plus, compania malaeziana are o istorie buna in ce priveste siguranta zborurilor sale, iar avionul Boeing 777-200 ER este considerat unul dintre cele mai sigure, datorita tehnologiei sale moderne.

Compania nu exclude nicio teorie, nici macar a unui atac terorist, insa oficialii americani, care au trimis investigatori FBI, au spus ca nu exista nicio dovada in acest sens. Referitor la cei doi pasageri cu pasapoarte false, aceasta bresa de securitate poate avea legatura cu imigratia ilegala. Spre exemplu, atunci cand un avion al Air India s-a prabusit in Mangalore, in anul 2010, avand destinatia Dubai, iar 158 de oameni au murit, au fost recuperate 10 pasapoarte false.

Nu in ultimul rand, un caz similar al disparitiei fara urma a unui avion modern de pe radare s-a inregistrat pe 1 iunie 2009, cand o aeronava Air France ce efectua o cursa Franta-Brazilia a disparut in Oceanul Atlantic, provocand moartea celor 228 de persoane aflate la bord. Resturi au fost descoperite ziua urmatoare, insa autoritatile au localizat fuzelajul avionului de-abia dupa doi ani, adanc pe fundul oceanului. In schimb, apele din largul Vietnamului si stramtorii Malacca din zona sunt mult mai putin adanci.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#disparitie avion Malaezia, #avion disparut Vietnam, #cauze prabusire avion Malaezia, #atac terorist avion Malaezia, #resturi avion Malaezia , #avion