Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Chinezii au reperat "obiecte suspecte" in ocean

Autor: Ana Ilie
Luni, 24 Martie 2014, ora 09:01
4014 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Chinezii au reperat "obiecte suspecte" in ocean

Un avion chinez a depistat "cateva obiecte suspecte" in zona unde imaginile preluate de sateliti au indicat ca s-ar putea afla ramasite ale zborului 370 al companiei Malaysia Airlines.

Agentia chineza de presa Xinhua a relatat, luni dimineata, ca echipajul unui avion Iliusin IL-76 au depistat obiectele si au comunicat pozitia centrului de comanda australian ce gestioneaza operatiunile de cautare din oceanul Indian. Un spargator de gheata chinez se indreapta spre zona vizata, scrie CBS News.

Autoritatea Australiana pentru Siguranta Maritima (AMSA), care coordoneaza operatiunea internationala de cautare, a confirmat ca a primit coordonatele de la chinezi. "Vom face eforturi pentru a gasi obiectele respective", a anuntat AMSA.

Statele Unite au anuntat ca vor contribui la masivul efort de cautare prin trimiterea unui dispozitiv specializat in localizarea cutiilor negre ale avioanelor in regiunea din sudul oceanului Indian.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Descoperirea care ar putea dezlega misterul

Cautarile vor fi insa ingreunate, luni, de ploaie. Deocamdata misterul avionului disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord persista. Uriasa operatiune de cautare nu a dus la niciun rezultat cu privire la locul unde s-ar fi putut prabusi aparatul de zbor.

In cautarea avionului sunt desfasurate forte impresionante, zeci de tari participand la operatiuni. De asemenea, suprafata pe care se efectueaza cautarile este una uriasa, de aproape 7,7 milioane de kilometri patrati.

Marea Britanie trimite vasul HMS Echo, in apele din sudul Oceanului Indian, alaturandu-se asfel unei flote internationale tot mai mari, formata din vase malaeziene, chinezesti, dar si australiene - HMAS Success. De asemenea, un vas cargo norvegian a fost trimis in zona la cererea Australiei. In plus, in cautari sunt implicate si tari din Asia Centrala si Asia de Sud-Est, precum si SUA, care au cheltuit deja 2,5 milioane de dolari in eforturile de cautare a avionului disparut.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Malaezia cautare avion disparut, #avion disparut radar , #avion