Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Desfasurare impresionanta de forte

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 Martie 2014, ora 20:12
4902 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Desfasurare impresionanta de forte

Nave din zece tari, zeci de avioane militare, verificari cu radare atat de performante incat detecteaza o minge de fotbal de la sute de metri in aer, toate acestea nu au reusit inca sa gaseasca o urma a avionului apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut in urma cu trei zile.

Marinarii si pilotii implicati in cautarea aparatului Boeing 777 sunt frustrati de mersul operatiunii. Mai multe piste s-au dovedit a fi false, scrie Reuters.

Un avion vietnamez a depistat un obiect galben in ocean si a considerat ca merita investigat daca nu cumva este barca de salvare a avionului. Elicopterele ridicate imediat de Vietnam n-au descoperit insa decat husa unui releu de cablu, acoperita de alge.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord Aeronava ar fi facut cale intoarsa. Posibil atac terorist

Uriasa operatiune de cautare se intinde pe o raza de 50 de mile nautice de la punctul in care avionul a fost vazut ultima data pe radar, la jumatatea drumului intre coasta de est a Malaysiei si sudul Vietnamului. Este o suprafata de 27.000 de kilometri patrati, care include parti din golful Thailandei si Marii Chinei de Sud.

"Principala problema pe care o avem in timpul acestei operatiuni este ca trebuie sa cautam cu ochii, de la mare altitudine", a explicat Vu Duc Long, din escadronul 918 al Vietnamului.

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Pana acum au fost verificate zeci de potentiale urme ale avionului care efectua zborul MH370. Aparatul a disparut vineri noaptea, la aproximativ o ora dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing.

Malaysia si-a extins aria cautarilor, dupa ce s-a lansat ipoteza potrivit careia avionul s-ar fi intors spre Kuala Lumpur. In total, 34 de aparate de zbor si 40 de vase apartinand unui numar de zece state participa la operatiunea de cautare.

In acelasi timp, politia thailandeza a anuntat, duminica, deschiderea unei anchete cu privire la o "retea de trafic de pasapoarte", dupa ce s-a aflat ca doi dintre pasagerii avionului disparut fara urma isi facusera rezervari pe baza unor pasapoarte europene.

Doua nume de europeni - austriacul Christian Kozel si italianul Luigi Maraldi - figureaza pe lista de pasageri ai zborului Malaysia Airlines, cu numarul MH370, insa niciunul dintre acestia nu se afla la bord.

Ambilor barbati li s-a furat pasaportul in Thailada in ultimii doi ani. Malaysia a lansat o ancheta terorista si investigheaza pasagerii suspecti. SUA au trimis o echipa FBI pentru a ajuta anchetatorii.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Operatiunile de cautare ale avionului companiei Malaysia Airlines, care a disparut de pe radar vineri noapte in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing, au fost reluate fara succes luni dimineata.

Avionul avea la bord 239 de persoane. In zona in care se presupune ca aparatul de zbor s-ar fi prabusit au fost gasite doua urme mari de combustibil, insa autoritatile au precizat ca acestea nu au fost verificate inca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#avion disparut radar, #avion Malaysia disparut , #avion
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5