Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ipoteza terorista se prabuseste?

Autor: Ana Ilie
Marti, 11 Martie 2014, ora 11:05
8845 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ipoteza terorista se prabuseste?

Ipoteza unui atac terorist responsabil de disparitia avionului apartinand companiei Malaysia Airlines pare a avea tot mai putini sustinatori.

Autoritatile au descoperit ca unul dintre cei doi pasageri ce calatoreau cu pasapoarte furate este un iranian in varsta de 19 ani care incerca sa obtina azil in Germania. Nu se crede ca tanarul ar fi fost terorist.

In absenta oricarei dovezi palpabile a prabusirii avionului, speculatiile variaza de la eroare de pilotaj la defectiune tehnica, deturnare si terorism. Aceasta din urma ipoteza a aparut dupa ce autoritatile au aflat ca la bordul avionului urcasera doua persoane avand asupra lor pasapoarte furate de la cetateni europeni, scrie AP.

Aceasta teorie pare tot mai slaba insa, intrucat autoritatile din Malaezia au aflat identitatea unuia din cei doi.

Seful politiei malaeziene, Khalid Tan Sri, a precizat ca iranianul de 19 ani intentiona sa patrunda in Germania si sa ceara azil si nu se crede ca ar face parte dintr-o grupare terorista. Mama tanarului il astepta pe aceasta la Frankfurt si a contactat autoritatile malaeziene pentru a-si exprima ingrijorarea ca nu stie nimic de fiul sau.

Barbatul care calatorea cu iranianul ajunsese in Malaezia in ziua decolarii avionului si nu a fost inca identificat.

Khalid a mai precizat ca deocamdata politia nu are nicio dovada ca ar fi vorba despre o implicare a teroristilor in disparitia avionului.

Marti, China a cerut autoritatilor din Malaezia sa "accelereze eforturile" de cautare a avionului de pasageri apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut in mod misterios vineri noaptea.

Malaezia anuntase, luni, ca mareste raza de cautare a aparatului de zbor Boeing 777, dupa ce o ampla operatiune de cautare nu a descoperit nicio urma a avionului sau a celor 239 de persoane aflate la bord, majoritatea cetateni chinezi.

Echipele de interventie din noua tari verifica o zona ce se intinde de la Stramtoarea Malacca pana in Marea Chinei de Sud.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord Aeronava ar fi facut cale intoarsa. Posibil atac terorist

Uriasa operatiune de cautare se intinde pe o raza de 50 de mile nautice de la punctul in care avionul a fost vazut ultima data pe radar, la jumatatea drumului intre coasta de est a Malaeziei si sudul Vietnamului. Este o suprafata de 27.000 de kilometri patrati, care include parti din golful Thailandei si Marii Chinei de Sud.

Avion cu peste 230 de oameni la bord, disparut de pe radar (Video)

Pana acum au fost verificate zeci de potentiale urme ale avionului care efectua zborul MH370. Aparatul a disparut vineri noaptea, nedumerind expertii, la aproximativ o ora dupa decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinatia Beijing.

Malaezia si-a extins aria cautarilor, dupa ce s-a lansat ipoteza potrivit careia avionul s-ar fi intors spre Kuala Lumpur. In total, 34 de aparate de zbor si 40 de vase apartinand unui numar de zece state participa la operatiunea de cautare.

Politia thailandeza a anuntat, duminica, deschiderea unei anchete cu privire la o "retea de trafic de pasapoarte", dupa ce s-a aflat ca doi dintre pasagerii avionului disparut fara urma isi facusera rezervari pe baza unor pasapoarte europene.

Doua nume de europeni - austriacul Christian Kozel si italianul Luigi Maraldi - figureaza pe lista de pasageri ai zborului Malaysia Airlines, cu numarul MH370, insa niciunul dintre acestia nu se afla la bord.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Avionul companiei Malaysia Airlines a disparut de pe radar vineri noapte in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing. Avionul avea la bord 239 de persoane.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#avion disparut radar, #avion disparut Malaezia , #avion
Comentarii