Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Misterul unei ore decisive

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 22:09
9603 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Misterul unei ore decisive
Foto: news.com.au

Disparitia cursei MH370 ramane un eveniment misterios, anchetatorii neavand prea multe indicii privind locul in care avionul companiei Malaysia Airlines s-ar fi prabusit.

Ultima ipoteza aparuta in acest caz arata faptul ca avionul si-ar fi putut schimba cursul fara o prealabila informare a controlorilor de zbor, scrie news.com.au.

Anchetatorii sunt de parere ca aparatul de zbor ar mai fi ramas in zbor o ora din momentul in care el a disparut de pe radar.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Ultimele cuvinte ale pilotului, dezvaluite

Modelul Boeing 777 a intrat pentru ultima oara in contact cu mai multi controlori de trafic aerian in sud-estul Vietnamului, duminica dimineata, la ora locala 01:30.

Un reprezentant al oficialitatilor din Vietnam, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a spus ca aparatul ar fi ramas pe radar inca 70 de minute, schimbandu-si cursul initial cu sute de kilometri.

Schimbarea de curs, confirmata

Astfel, ultimul semnal primit de la avion a fost inregistrat la ora locala 2:40, el aflandu-se in acel moment aproape de insula Palau Perak. Informatiile confirma declaratia sefului fortelor aeriene din Malaezia, generalul Rodzali Daud. El a spus, in prima faza, ca un radar de la o baza militara din regiune a urmarit schimbarea cursului avionului respectiv.

Ulterior, Rodzali Daud a negat informatiile pe care el insusi le oferise intr-un interviu acordat ziarului malaezian "Berita Harian". Acelasi general a mai spus ca ultimul semnal primit in jurul orei locale 2:40 a aratat faptul ca avionul se afla langa Palau Perak, spre partea nordica a Stramtorii Malacca, cea care separa coasta de vest a Malaeziei de insula indoneziana Sumatra.

Alte teorii privind disparitia cursei MH370

Specialistul Ron Bishop, de la o universitate australiana (Central Queensland University), spune ca avionul folosea trei mijloace de comunicare, adica un sistem radio VHF, un alt sistem de emitere a mesajelor denumit ACARS si un transponder ce trimite semnale catre o statie radar.

Este posibil ca niciunul dintre dotarile tehnice de la bordul aparatului de zbor sa nu fi functionat in momentul disparitiei lui. Specialistul australian este de parere ca nu se poate exclude nici posibilitatea ca cineva sa fi intrerupt intentionat semnalele emise de la bordul cursei MH370.

Expertul mai mentioneaza faptul ca pilotii puteau fi ocupati cu o situatie de urgenta, caz in care comunicatiile sunt puse pe ultimul plan. Un alt expert in domeniu, Ron Bartsch, care a lucrat pentru compania australiana Qantas, crede ca pilotii ar fi deviat de la traseul initial fara a-i anunta pe controlorii de trafic aerian.

Tot pilotii puteau opri intentionat si mijloacele de comunicare ale aeronavei, adauga el. In acest caz, radarele civile nu au mai interceptat nimic, dar cele militare au continuat sa urmareasca traseul urmat de cursa MH370.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#avion disparut Asia, #avion prabusit Asia, #avion disparut marea chinei sud , #avion
Comentarii