Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Perchezitii la locuinta pilotului

Autor: Ana Ilie
Sambata, 15 Martie 2014, ora 11:48
8349 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Perchezitii la locuinta pilotului

Politia malaeziana a inceput, sambata, perchezitia locuintei pilotului aflat la mansa zborului 370 al companiei Malaysia Airlines, dupa ce premierul tarii a confirmat ca avionul a fost deviat in mod deliberat de la traseul sau.

Politistii au sosit la locuinta capitanului Zaharie Ahmad Shah, in varsta de 53 de ani, au confirmat, pentru Reuters, surse politienesti, scrie themalaymailonline.com.

Premierul malaezian Najib Razak a confirmat, sambata, ca devierea traseului zborului MH370, care a disparut in urma cu o saptamana de pe radare dupa ce a parasit ruta pe care trebuia sa o urmeze, a fost provocata printr-o "actiune deliberata".

Prim-ministrul malaezian a precizat ca "sistemele de transmisie de date ale avionului de tip Boeing 777 au fost dezactivate" de catre un pilot "experimentat".

"Punem capat operatiunilor noastre in Marea Chinei de Sud si reexaminam desfasurarea fortelor", a completat seful guvernului din Malaezia.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord O noua teorie - varianta atentatului, luata din nou in calcul

Surse din cadrul anchetei au declarat, anterior, pentru Reuters ca avionul ar fi fost deturnat, iar traseul sau ar fi fost redirectionat catre vest, prin coridoarele de zbor folosite de obicei pentru cursele catre Orientul Mijlociu si Europa.

Astfel, aparatul de zbor de tip Boeing 777 ar fi continuat sa zboare dupa ce a disparut de pe radare, iar datele colectate de radarele militare indica faptul ca acesta s-ar fi indreptat catre Insulele indiene Andaman, un arhipelag situat intre Marea Andaman si Golful Bengal.

Noi teorii in cazul avionului disparut cu 239 de persoane la bord: "Rapit" de SUA sau doborat de o bomba

O alta sursa apropiata anchetei sustine ca avionul ar fi fost deturnat de catre cineva care are cunostinte de pilotaj, astfel incat ar fi stiut exact pe unde sa devieze cursa.

Un avion Boeing 777 care zbura de la Kuala Lumpur la Beijing a disparut de pe radare, vinerea trecuta. La bord se aflatu 239 de persoane, dintre care 153 erau chinezi. Aparatul de zbor a pierdut contactul cu turnul de control deasupra Marii Chinei de Sud, iar apoi au aparut cateva indicii ca acesta s-ar fi prabusit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion disparut radar Malaezia, #avion disparut , #avion