Ziare.com

Avion disparut: Echipe de cautare, deasupra Oceanului Indian

de Alexandra Sandru
Sambata, 22 Martie 2014, ora 11:52

   

Avion disparut: Echipe de cautare, deasupra Oceanului Indian
Echipe de patrulare de la bordul unui avion de patrulare al marinei australiene s-a intors, sambata, fara a gasi vreo dovada a prabusirii avionului malaezian disparut de pe radare la inceputul lunii martie.

Acesta a fost primul avion trimis in cautarea epavei sau a resturilor avionului ce efectua zborul MH370 Kuala Lumpur - Beijing, potrivit CNN.

Cautarile efectuate in Oceanul Indian au fost zadarnice si din cauza conditiilor meteo care nu au fost ideale, ceata de deasupra apei reducand vizibilitatea, a spus ofiterul de zbor Peter Moore, la cateva minute dupa aterizare. Cel putin cinci alte zboruri de cautare sunt programate pentru ziua de sambata.

Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Descoperirea care ar putea dezlega misterul

In cautarea avionului disparut de pe radare pe 8 martie sunt desfasurate forte impresionante, zeci de tari participand la operatiuni. De asemenea, suprafata pe care se efectueaza cautarile este una uriasa, de aproape 7,7 milioane de kilometri patrati.

Avioane militare chinezesti si australiene sunt printre cele care au efectuat cautari pentru orice urma de obiecte din avion, sambata dimineata. Conditiile meteo s-au imbunatatit, vineri, permitand echipelor de cautare sa poata vedea direct daca se observa resturi din avionul disparut, mai degraba decat sa se bazeze in intregime pe imaginile radar.

De asemenea, Marea Britanie trimite vasul HMS Echo, in apele din sudul Oceanului Indian, alaturandu-se asfel unei flote internationale tot mai mari, formata din vase malaeziene, chinezesti, dar si australiene - HMAS Success. De asemenea, un vas cargo norvegian a fost trimis in zona la cererea Australiei. In plus, in cautari sunt implicate si tari din Asia Centrala si Asia de Sud-Est, precum si SUA, care au cheltuit deja 2,5 milioane de dolari in eforturile de cautare a avionului disparut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1555 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor