Ziare.com

Avion disparut in Oceanul Indian: Obiecte misterioase gasite pe fundul apei

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 20:07

   

Avion disparut in Oceanul Indian: Obiecte misterioase gasite pe fundul apei
Echipele de salvare angrenate in operatiunea de cautare a zborului MH307, apartinand Malaysia Airlines, au identificat cateva obiecte misterioase pe fundul oceanului.

Acestea au fost observate in urma cartografierii unei zone acvatice intinse. Ele nu se afla insa in aria de cautare in care se crede ca s-ar fi prabusit aparatul de zbor, scrie news.com.au. Specialistii au folosit informatii provenite de la sateliti si unele rezultate in urma analizei simularilor de zbor.

Un oficial australian, Martin Dolan, spune ca nu e inca destul de clar daca acestea sunt stanci sau reprezinta epava unui avion. "Este o zona foarte, foarte complicata", spune el.

Specialistii din Marea Britanie, Australia si SUA sunt increzatori ca sansele de gasire a resturilor avionului cresc. Totul se datoreaza faptului ca aria de cautare a fost restransa in sudul Oceanului Indian la 60.000 de kilometri patrati.

Aria se gaseste la circa 1.800 de kilometri distanta de zona vestica de coasta a Australiei. Martin Dolan atrage atentia asupra faptului ca operatiunea este extrem de complicata, dificultatea fiind sporita si de informatiile limitate de care expertii dispun. In acest moment nu se stie cu exactitate nici macar daca aeronava s-a prabusit sau nu in ocean.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4490 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor