Avion EgyptAir prabusit in Mediterana - a inceput examinarea cutiilor negre

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 23:34
2636 citiri
Avion EgyptAir prabusit in Mediterana - a inceput examinarea cutiilor negre
Foto: Facebook Egyptair

Examinarea celor doua cutii negre ale avionului companiei EgyptAir prabusit in Mediterana in urma cu o luna a inceput in Egipt cu extragerea cardurilor de memorie, a anuntat duminica dupa-amiaza comisia de ancheta, care a avertizat ca exploatarea acestor inregistrari ar putea lua "mai multe saptamani", scrie AFP.

Numai analizarea inregistratoarelor de zbor va permite sa se afle cauzele prabusirii zborului MS804 al companiei EgyptAir, care a cazut pe 19 mai in Marea Mediterana, intre insula Creta si coasta de nord a Egiptului, cu 66 de persoane la bord, printre care 40 de egipteni si 15 francezi, dupa ce a disparut brusc de pe ecranele radarelor.

Comisia egipteana de ancheta, sprijinita in activitatea sa de experti francezi din cadrul Biroului de Anchete si Analize (BEA) si ai producatorului european Airbus, a inceput sambata "sa examineze bucati" din cele doua cutii negre, potrivit unui comunicat dat publicitatii duminica.

"Cardurile de memorie au putut fi extrase din cele doua inregistratoare, in laboratoarele Ministerului Aviatiei Civile" la Cairo. Ele "au fost uscate" folosind o tehnologie corespunzatoare, intr-o unitate de cercetare a armatei, a adaugat comunicatul, precizand ca aceasta operatiune a durat opt ore.

"In prezent, suntem pe punctul de a face teste electronice asupra celor doua carduri", se mentioneaza in comunicat. Un procedeu care serveste la verificarea bunei stari de functionare a cardurilor de memorie si care "va fi urmat de faza de recuperare a datelor".

Vineri, comisia a atras atentia ca "analizarea datelor ar putea lua mai multe saptamani".

Dispozitivele Cockpit Voice Recorder (CVR), care inregistreaza discutiile din cabina pilotilor, si Flight Data Recorder (FDR), care inregistreaza toti parametri de zbor, au fost recuperate "in bucati" joi si vineri de nava 'John Lethbridge', apartinand companiei franceze Deep Ocean Search (DOS).

Nava "continua sa intocmeasca o harta a repartitiei fragmentelor din carlinga de pe fundul Marii Mediterane", potrivit comisiei de ancheta.

Ipoteza atentatului, avansata initial de Egipt, a cedat teren in favoarea celei a incidentului tehnic: alerte automate au fost emise de aparat cu doua minute inainte de prabusire, semnaland fum in cabina si o defectiune a computerului care gestioneaza comenzile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion Egyptair prabusit Mediterana, #Egyptair prebusit Mediterana cutii negre , #avion