Avion evacuat din cauza unui Galaxy Note 7 care a luat foc

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 10:20
4289 citiri
Avion evacuat din cauza unui Galaxy Note 7 care a luat foc
Foto: Samsung

Un avion al companiei Southwest Airlines, care trebuia sa decoleze miercuri din Louisville, Kentucky, a fost evacuat inainte de a se desprinde de sol, dupa ce un telefon aflat la bord a luat foc.

Telefonul care a luat foc este de tipul Samsung Galaxy Note 7, deja inlocuit de compania producatoare in luna septembrie a acestui an, dupa ce primele loturi s-a descoperit ca au probleme grave cu bateria. Samsung a rechemat telefoanele de acest tip, dupa ce mai multe astfel de dispozitive au explodat sau au luat foc. Intre timp, gadgeturile considerate periculoase au fost inlocuite de Samsung cu unele prezentate drept sigure. Aparatul care a provocat incidentul la bord facea parte din acest lot considerat sigur.

Compania aeriana a confirmat incidentul, iar Samsung a anuntat ca a demarat o ancheta, informeaza BBC.

Samsung nu a transmis decat ca "lucreaza cu compania aeriana pentru a recupera telefonul si pentru a identifica ce a dus la acest incident" a incidentului. "Indata ce examinam gadgetul, vom avea mai multe informatii pe care le vom anunta", a mai transmis Samsung.

Proprietarul telefonului a declarat pentru The Verge ca si-a cumparat aparatul in 21 septembrie. Aparatul avea pe ambalaj un insemn adaugat de Samsung, pentru a arata ca este de tip nou, fara vechea problema care a dus la retragerea de pe piata a lotului initial.

Aparatul sau, spune proprietarul, Brian Green, nu se incarca in momentul in care a inceput sa se supraincalzeasca. Nici macar nu era folosit in acel moment, aflandu-se in buzunar. Din telefon a inceput sa iasa un fum gri-verde, observat de pasageri, care au dat alarma.

In ciuda retragerii de pe piata a aparatelor periculoase, Samsung a recunoscut, la sfarsitul lunii trecute, ca si noile gadgeturi au o problema, supraincalzindu-se.

Administratia Aviatica Federala americana a anuntat recent ca telefoanele de acest tip nu ar trebui incarcate la bord si ca trebuie inchise inainte de imbarcare. In plus, acest aparat ar trebui sa nu fie transportat in bagajul de mana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion evacuat Samsung Galaxy Note 7, #explozii Samsung Galaxy Note 7, #Samsung Galaxy Note 7 inlocuite probleme, #Samsung Galaxy Note 7 probleme , #avion