Avion prabusit cu 239 de persoane la bord: Rudele victimelor protesteaza - Guvernul malaezian este criminal!

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 Martie 2014, ora 11:31
3345 citiri
Avion prabusit cu 239 de persoane la bord: Rudele victimelor protesteaza - Guvernul malaezian este criminal!

Rudele pasagerilor chinezi din avionul Malaysian Airlines prabusit in oceanul Indian s-au imbrancit cu paznicii ambasadei malaeziene, cerand detalii despre disparitia misterioasa a aparatului de zbor.

Protestatarii chinezi au strigat ca guvernul malaezian este "criminal", scrie AFP, citata de Yahoo.

Inca de la disparitia avionului, de pe 8 martie, chinezii acuza Guvernul Malaeziei ca nu prezinta toate informatiile si ca incearca sa ii insele. Aproximativ 200 de rude chineze, unele inlacrimate, altele manioase, si-au unit mainile si au strigat sloganuri anti-malaeziene, la o zi dupa ce premierul Najib Razak a anuntat ca avionul a cazut in oceanul Indian.

Ciocnirile au izbucnit cand personalul ambasadei a incercat sa impiedice cateva rude sa vorbeasca cu reporterii din fata ambasadei Malaeziei la Beijing.

"Sa ne aduceti inapoi rudele", au strgat protestatarii. Altii au scandat "Guvernul malaezian e criminal".

Cu toate ca autoritatile chineze blocheaza orice incercare de protest in Beijing, ocazional oamenilor li se permite sa-si exprime nemultumirile. La intersectiile din jurul ambasadei, politia a blocat traficul pentru a permite oamenilor sa se manifeste. In fata ambasadei, sute de politisti au asigurat ordinea protestului.

Doua treimi din pasagerii zborului erau chinezi si guvernul de la Beijing a cerut autoritatilor de la Kuala Lumpur sa furnizeze datele de satelit pe baza carora s-a tars concluzia ca avionul s-a prabusit.

Avionul Malaysia Airlines disparut s-a prabusit, nu exista supravietuitori: Ce au gasit anchetatorii

Familiile celor 239 de persoane aflate in avion au fost informate luni ca cei dragi lor nu au supravietuit calatoriei. Autoritatile continua sa caute ramasitele avionului, insa zona oceanului unde se concentreaza cautarile are o adancime de 3.500 de metri si cutia neagra ce ar putea oferi cateva detalii despre prabusire s-ar putea gasi chiar la fund.

Operatiune masiva de cautare

Anuntul vine dupa ce in ultima saptamana cautarile s-au concentrat pe o zona din Oceanul Indian aflata langa coastele Australiei, intr-o zona putin circulata.

In cautarea avionului disparut de pe radare pe 8 martie au fost desfasurate forte impresionante, zeci de tari participand la operatiuni. Suprafata pe care s-au efectuat cautarile este una uriasa, de aproape 7,7 milioane de kilometri patrati.

Disparitia avionului a fost inca de la inceput invaluita in mister, dupa ce s-a descoprit ca avionul si-a modificat de cateva ori traseul, ca pilotul era deprimat si revoltat din cauza situatiei politice din Malaezia, iar la domiciliul sau a fost descoperit un simulator de zbor pe care il construise singur si cu care ar fi putut exersa deturnarea aparatului.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Computerul de bord a fost dezactivat manual

Avionul malaezian, avand 239 de persoane la bord, a disparut pe data de 8 martie 2014, dupa ce decolase din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Cursa trebuia sa aterizeze la Beijing, in China.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Malaezia avion prabusit, #avion disparut radar proteste rude , #avion