Avion prabusit in Oceanul Indian: Disperare in familiile victimelor

Duminica, 30 Martie 2014, ora 15:44
3019 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Disperare in familiile victimelor
Foto: news.com.au

Tragedia aviatica petrecuta cu trei saptamani in urma este inca departe de a-si fi gasit o rezolvare. Acum, familiile celor aflati la bordul cursei MH 370 cer dovezi concrete de la autoritatile implicate in operatiunile de cautare.

"Vrem dovezi, vrem sa stim adevarul, ne vrem familiile inapoi", au strigat revoltate rudele chinezilor disparuti in urma acestui accident misterios, scrie news.com.au. Protestul lor a avut loc la Kuala Lumpur si a avut ca tinta oficialitatile malaeziene, care inca nu au prezentat indicii clare ale prabusirii aparatului de zbor in Oceanul Indian.

Raspunsuri cautate de rudele victimelor

"Dati-ne criminalul. Spuneti-ne adevarul. Aduceti-ne rudele inapoi", se putea citi pe unul dintre bannerele afisate de oamenii disperati. La protest au participat 30 dintre rudele celor aflati in aeronava Boeing 777. Cetatenii chinezi au ajuns sambata la Kuala Lumpur (Malaezia) pentru a cere explicatii autoritatilor din acest stat.

Un reprezentant al oamenilor a spus ca informatiile primite de ei la Beijing nu au fost suficiente. In plus, chinezii solicita o intrevedere cu guvernul malaezian, cu compania Boeing, precum si cu cea aeriana, dorind sa li se dea raspunsuri clare. Acestia vor sa primeasca scuze din partea guvernului Malaeziei pentru lansarea informatiilor privitoare la prabusirea avionului in Oceanul Indian.

Cautarile continua

Intre timp, compania Malaysia Airlines a comunicat faptul ca va duce rudele pasagerilor disparuti in orasul australian Perth abia dupa ce ramasitele avionului vor fi recuperate si se confirma provenienta lor.

Ultimele observatii facute au dus la identificarea a cateva obiecte, ceea ce s-a dovedit a fi doar o pista falsa. Fragmentele recuperate din apele oceanului de echipele de cautare nu s-au dovedit a avea ca origine aparatul Boeing 777.

Eforturile de cautare sunt acum concentrate in largul coastelor australiene, echipele implicate in operatiune continuandu-si misiunea la aceeasi intensitate. Mai mult, oficialitatile acestui stat au comunicat faptul ca, in ciuda vremii nefavorabile, cautarile nu vor fi oprite.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#avion diparut radar, #avion prabusit Oceanul Indian, #avion prabusit disperare familii , #avion