Avion prabusit in Oceanul Indian: O noua tentativa de gasire a cutiei negre

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:58
2169 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: O noua tentativa de gasire a cutiei negre
Foto: Arhiva

Un submarin va fi trimis in cautarea avionului Malaysia Airlines prabusit in Oceanul Indian, a anuntat, luni, seful operatiunilor de interventie, australianul Angus Houston.

Echipele de cautare vor folosi submarinul la mare adancime, pentru a incerca sa stabileasca daca semnalele detectate in ultimele zile provin de la cutia neagra a aeronavei, informeaza The Telegraph.

Houston a precizat ca echipajul aflat pe nava Ocean Shield va lansa submarinul Bluefin 21 cat mai curand posibil. Acesta este capabil sa creeze o harta a semnalelor sonore aflate la mare adancime.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Cat de greu e sa gasesti ceva la 4.500 de metri adancime

"Nu am reusit sa identificam nici macar un semnal de sase zile, este timpul sa mergem sub apa. Dupa ce am analizat cele patru semnale, am reusit sa reducem zona de cautare de pe fundul oceanului", a declarat Houston, adaugand ca nu exista o certitudine ca submarinul va detecta ceva.

In plus, seful echipelor de cautare a spus ca o pata de ulei a fost gasita in zona respectiva, fiind colectate mostre si trimise spre verificari. Rezultatele vor fi anuntate in zilele ce urmeaza.

Avion prabusit in Oceanul Indian Australia, increzatoare ca semnalele captate provin de la cutia neagra

Saptamana trecuta, premierul Australiei a afirmat ca autoritatile au mare incredere ca semnalele inregistrate de navele de cercetare trimise in cautarea avionului provin de la cutia neagra a aparatului.

"Aria de cautare a fost restransa foarte mult pentru ca am detectat noi semnale, iar unele au durat foarte mult. Cu toate acestea, ne apropiem de momentul in care semnalele ajung sa se stinga. Speram sa obtinem cat mai multa informatie inainte ca semnalul sa inceteze definitiv", a declarat Tony Abbott.

Cutiile negre pot emite semnale timp de 30 de zile, dar expertii spun ca se mai pot baza pe ele inca doua saptamani, in functie de starea bateriilor. Totusi, a trecut mai mult de o luna de la disparitia misterioasa a aeronavei Malaysia Airlines, care nu mai este de gasit din 8 martie.

Aparatul de zbor efectua o cursa Kuala Lumpur- Beijing si avea 239 de oameni la bord. Dupa cercetari fara rezultat, in ultimele saptamani navele de cercetare trimise intr-o zona in care se banuieste ca ar fi ajuns aeronava, in apropiere de Australia, au detectat mai multe semnale care ar fi putut fi transmise de cutiile negre ale avionului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#submarin avion prabusit, #avion prabusit cutie neagra, #avion prabusit semnale, #avion prabusit Ocean Indian , #avion
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Armata SUA are cutiile negre ale zborului Mh370!