Avion prabusit in Oceanul Indian: Pentru prima oara, familiile fac un gest dureros

Sambata, 03 Mai 2014, ora 10:54
2413 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Pentru prima oara, familiile fac un gest dureros
Foto: Reuters

Primele ceremonii funerare ale unor victime ale prabusirii avionului Malaysia Airlines vor avea loc in acest weekend, au anuntat familiile vineri, dupa ce un oficial malaezian le-a cerut rudelor sa "accepte realitatea" si sa mearga mai departe.

In ciuda faptului ca a fost desfasurata cea mai ampla operatiune de cautare din istorie, nu s-a gasit nicio urma a aeronavei cu 239 de oameni la bord disparuta pe 8 martie, in drumul dinspre Kuala Lumpur spre Beijing, astfel incat un oficial malaezian le-a spus familiilor sa renunte la asteptari, relateaza Reuters.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Primul raport oficial scoate la iveala detalii socante

La aproape opt saptamani de la tragedie, Malaysia Airlines a anuntat ca va inchide centrele de asistenta deschise in Beijing si Kuala Lumpur pentru familiile pasagerilor si echipajului de bord.

Astfel, rudele si prietenii a doi dintre cei sase australieni aflati in avion, un cuplu casatorit, au decis sa organizeze doua ceremonii funerare, duminica, in orasul Brisbane.

De asemenea, adjunctul ministrului malaezian de Externe, Hamzah Zainudin, le-a spus familiilor care inca mai asteapta informatii despre aeronava, in centrele de asistenta,ca a venit timpul sa fie "realiste".

Avionul prabusit in Oceanul Indian, gasit? Un pilot sustine ca l-a descoperit (Video)

"Aeronava a fost cautata 55 de zile. Acesta este motivul pentru care a venit timpul sa acceptam realitatea ca membrii familiilor ar trebui sa se intoarca acasa si sa astepte raspunsuri in orasele lor", a afirmat oficialul.

El a dat asigurari ca rudele vor fi informate de fiecare data cand vor aparea noi detalii. Unele familii din Beijing au plecat deja acasa, insa altele inca mai asteapta o minune.

Avionul companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur avand 239 de persoane la bord si se indrepta catre Beijing. Pe 8 martie, la 40 de minute dupa decolare, acesta a disparut de pe radarele civile din Malaezia, iar guvernul malaezian a anuntat ulterior ca s-a prabusit.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#inmmormantari avion Malaezia, #inmormantari avion prabusit, #avion prabusit Ocean Indian , #avion