Avion prabusit in Oceanul Indian: Pilotul a devenit principalul suspect

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Iunie 2014, ora 20:11
3831 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Pilotul a devenit principalul suspect

Ancheta autoritatilor malaeziene cu privire la prabusirea misterioasa a avionului companiei Malaysia Airlines in Oceanul Indian in luna martie a ajuns la concluzia ca principalul suspect al cazului este pilotul aparatului de zbor.

Guvernele straine si anchetatorii accidentului au fost informati de autoritati ca pilotul Zaharie Shah este principalul suspect, scrie The Independent.

Detectivii au efectuat 170 de interviuri si au facut profilul tuturor celor 239 de persoane aflate la bordul avionului la momentul disparitiei de pe radar. Dintre toti, capitanul Zaharie Shah pare a fi cel mai important suspect, daca se ia in considerare ipoteza unei maini criminale.

Datele furnizate de sateliti arata ca avionul a intors brusc dupa ce a iesit din spatiul aerian malaezian si a patruns in Oceanul Indian, unde se crede ca a ramas fara combustibil si s-a prabusit.

Investigatorii au gasit dovezi in simulatorul capitanului ca acesta a programat cateva rute ce duc avionul departe de rutele obisnuite, in Oceanul Indian, si a exersat aterizarea pe o pista scurta, pe o insula. Datele simulatorului au fost sterse de capitan insa expertii au putut sa le recupereze.

Un alt detaliu ce ridica suspiciuni este ca dintre toti cei 239 aflati la bord, Zaharie, o persoana extrovertita si deschisa, nu avea programat niciun angajament la munca sau in societate, dupa data de 8 martie.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Disperare in familiile victimelor

Avionul companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord in directia Beijing in 8 martie si a disparut de pe radarele civile din Malaezia la circa 40 de minute dupa decolare.

In pofida mai multor rapoarte privind depistarea de obiecte plutind in Ocean, ce ar putea fi ramasite ale avionului, pana acum operatiunile de cautare nu au scos la iveala nimic concret cu privire la soarta aparatului de zbor Boeing 777.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion prabusit Oceanul Indian pilot, #suspect avion prabusit , #avion