Avion prabusit in Oceanul Indian: Ranile, redeschise degeaba? Resturile n-ar fi ale cursei malaeziene

Joi, 06 August 2015, ora 16:24
3435 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Ranile, redeschise degeaba? Resturile n-ar fi ale cursei malaeziene
Foto: captura video ABC News

Niciun nou fragment de avion descoperit pe Insula Reunion nu se afla in posesia anchetatorilor francezi, a anuntat joi o sursa judiciara, in timp ce autoritatile malaeziene au dat asigurari ca au fost descoperite fragmente de perne de scaun si de hublouri provenite de la o aeronava.

Autoritatile judiciare franceze "nu au primit astazi noi fragmente de avion", a indicat sursa citata. Ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, a anuntat joi ca noi fragmente dintr-un avion au fost descoperite pe insula franceza situata in Oceanul Indian, relateaza AFP.

Mister dezlegat? Avionul malaezian disparut a fost gasit dupa 515 zile

Anuntul survine in contextul in care expertii si anchetatorii au reluat joi dimineata intr-un laborator francez examinarea fragmentului de aripa gasit pe Insula Reunion si despre care premierul malaezian Najib Razak a dat asigurari ca provine de la avionul Boeing 777 disparut in martie 2014.

John Kerry: Ranile au fost deschise din nou

De asemenea, secretarul de stat american John Kerry a transmis joi condoleante familiilor victimelor zborului MH370, informeaza DPA.

"In conditiile in care toate ranile au fost deschise din nou, tristetea se simte si mai intens", le-a declarat el reporterilor, la o reuniune a ministrilor de externe ai Asociatiei Statelor din Asia de Sud-Est (ASEAN) desfasurata la Kuala Lumpur.

"Speram ca fragmentele care au fost descoperite pe Insula Reunion, in cazul in care se dovedeste ca au apartinut aeronavei, acest lucru va face lumina in legatura cu ceea ce s-a intamplat", a declarat seful diplomatiei americane.

Expertii si anchetatorii au inceput miercuri analizarea fragmentului de aripa gasit la 29 iulie pe o plaja de pe Insula Reunion, in Oceanul Indian. Primele analize au confirmat ca acesta provine cu adevarat de la un Boeing 777, tipul de avion care asigura zborul MH370 al Malaysia Airlines disparut misterios cu 239 de persoane la bord dupa decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, la 8 martie 2014.

La capatul a circa patru ore de analize ale expertilor, premierul malaezian Najib Razak a declarat miercuri ca fragmentul gasit la 28 iulie pe Insula Reunion "provine efectiv" de la avionul Boeing care asigura zborul MH370.

Parchetul din Paris, insarcinat cu ancheta asupra acestei disparitii din cauza prezentei a patru francezi la bordul aparatului de zbor, a precizat la randul sau ca exista "presupozitii extrem de puternice" privind provenienta fragmentului de la avionul Malaysia Airlines. Parchetul a confirmat ca fragmentul de aripa apartinea unui Boeing 777.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#mister avion Malaysia Airlines, #avion prabusit Oceanul Indian, #avion MH370 prabusit , #avion
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Nu este greu de comparat o aripa de Boeing 777 cu o alta aripa de