Avion prabusit in Pakistan: 130 de morti - UPDATE

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 17:17
9298 citiri
Avion prabusit in Pakistan: 130 de morti - UPDATE
Foto: Arhiva

Un avion cu 130 de oameni la bord s-a prabusit in apropiere de baza aeriana Chaklala, din Pakistan.

Cei 121 de pasageri si cei noua membri ai echipajului si-au pierdut viata.

Initial, se anuntase ca la bordul avionului se afla 127 de oameni - 118 pasageri si noua membri ai echipajului.

Aparatul, un Boeing 737, apartinand companiei Bhoja Airline, cu numarul de zbor B4213, care decolase de la Karachi, trebuia sa aterizeze la Islamabad la ora locala 18:04, informeaza Geo Tv.

Potrivit presei locale, aparatul s-a prabusit chiar inainte de aterizare, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Associated Press relateaza ca, atunci cand avionul s-a prabusit, o furtuna lovise cu putere zona din jurul capitalei Islamabad.

Echipele de interventie s-au deplasat de urgenta la locul accidentului, iar spitalele din regiune au intrat in stare de alerta.

Se pare ca avionul s-a prabusit peste o zona populata si distrugerile provocate sunt importante.

AFP relateaza ca nici unul dintre pasageri nu a supravietuit si ar putea exista victime si la sol. Intrebat daca exista supravietuitori, un oficial pakistanez a raspuns: "deocamdata nu avem vesti bune".

Potrivit Sky News, avionul s-a prabusit in satul Hussain Abad, langa orasul Rawalpindi.

Saifur Rehman, membru al echipelor de salvare, a declarat ca avionul a explodat dupa prabusire, anunta BBC.

Compania aeriana Bhoja Airline si-a reluat activitatea la inceputul acestei luni, dupa o pauza de un an. Din cauza faptului ca nu si-a platit taxele catre stat, Autoritatea Civila Aeronautica ii retrasese licenta de zbor.

Catastrofe aeriene internationale

Catastrofa aeriana din Pakistan ar putea fi cea mai grava, pe plan international, din acest an.

In aprilie 2012, un avion de tip ATR-72 s-a prabusit, in Siberia, cu 43 de persoane la bord. 32 de persoane si-au pierdut viata, 11 au fost ranite, iar 12 au supravietuit.

In 2011 au murit 507 persoane, in urma a 28 de accidente aviatice, conform unui raport publicat de BBC si preluat de pe un site al Fundatiei Securitatii Zborului. Totodata, alte 14 persoane de la sol au decedat in aceste tragedii.

Rusia s-a confruntat cu cele mai multe probleme in siguranta aviatica, cu sase accidente fatale in 2011, inclusiv unul dramatic in urma caruia au murit membrii unei echipe de hochei de elita.

Nu mai putin de 45 de persoane, majoritatea hocheisti ai echipei Lokomotiv Iaroslav, au murit, pe 7 septembrie, dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit in apropiere de orasul rusesc Iaroslav, la 200 de kilometri departare de Moscova.

Accidentul aviatic soldat cu cei mai multi morti in 2011 s-a petrecut in Iran, pe 9 ianuarie, cand un avion de pasageri Boeing 727 apartinand companiei Iran Air s-a prabusit in nord-vestul Iranului, in apropiere de localitatea Orumiyeh, omorand 77 dintre cele peste 100 de persoane aflate la bord.

Numarul mediu anual de decese, calculat pe o perioada de zece ani, este de 764, iar frecventa medie cu care se prabusesc avioanele este de aproximativ 12 zile. Anul cel mai sangeros din acest punct de vedere a fost 1972, cand au murit 2.374 de oameni in accidente aviatice.

Cel mai grav accident de acest tip a fost o coliziune intre doua Boeinguri 747, pe un aeroport din Tenerife, pe 27 martie 1977. Aceasta s-a soldat cu 538 de morti si ramane cea mai grava din aviatia civila.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#avion prabusit Pakistan, #avion pasageri prabusit, #avion cazut Pakistan , #avion