Avion sovietic prabusit: Doar 3 supravietuitori, printre care un bebelus

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 17:41
6547 citiri
Avion sovietic prabusit: Doar 3 supravietuitori, printre care un bebelus
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avionul prabusit miercuri in Sudanul de Sud - o aeronava de tip Antonov 12 fabricata in Uniunea Sovietica - avea la bord 18 persoane, dintre care 15 au murit, potrivit informatilor oficiale de la un purtator de cuvant al presedintiei acestei tari.

Aparatul de zbor s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, in apropiere de aeroportul din orasul Juba. Oficialul sudanez a declarat pentru CNN ca inclusiv mai multe persoane aflate la sol ar fi murit in urma impactului.

Reprezentantul presedintiei, Ateny Wek, a precizat ca la bordul avionului se aflau 18 persoane: 12 cetateni ai Sudanului de Sud si sase membri ai echipajului - cinci armeni si un rus.

Doar trei oameni au supravietuit: doi pasageri sudanezi si un bebelus care are mai putin de un an, a adaugat acesta. Initial au fost raportate 41 de persoane decedate, dintre care jumatate la sol.

Inca un avion rusesc s-a prabusit: 41 de morti, jumatate la sol UPDATE

Prabusirea ar fi putut fi cauzata de cedarea motoarelor, a spus Ateny, precizand ca aceasta informatie nu a fost confirmata inca. Oficialul a spus ca un martor a povestit ca unul dintre motoare a cedat inaintea prabusirii.

Avionul s-a prabusit la mai putin de 100 de metri de Nilul Alb, miercuri, la ora locala 9:00, potrivit reprezentantului presedintiei. In presa locala a aparut si o fotografie cu epava aeronavei.

Avionul decolase de pe aeroportul din Juba si zbura catre orasul Paloich din nordul Sudanului de Sud. Aeronava Antonov 12 era inregistrata in Tadjikistan, insa nu este clar pana in acest moment cui apartinea. Cert este ca era plina cu produse alimentare.

Potrivit site-ului Aviation Safety Network website, care monitorizeaza activitatea avioanelor, aparatul efectuase primul zbor in 1971. Sudanul de Sud este tara cel mai recent aparuta, declarandu-si independenta fata de Sudan in 2011.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#avion prabusit Sudan Sud, #avion prabusit Sudan Sud morti, #avion prabusit Sudan Sud bebelus , #avion