Avionul deviat in Suedia sub amenintare cu bomba a ajuns in Pakistan

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 15:54
1766 citiri

Pasagerii aflati in aeronava Boeing 777 care efectua o cursa Toronto-Karachi si care a fost deviata in Suedia dupa ce a fost semnalata prezenta la bord a unei persoane suspectate ca ar fi transportat o bomba, a ajuns pe un aeroport din sudul Pakistanului.

Pasagerilor li s-a spus ca a existat o problema tehnica la avion si nu au aflat motivul real pana cand nu au ajuns la sol, informeaza duminica Associated Press.

Alerta s-a dovedit falsa, iar politia verifica acum daca incidentul a fost o "farsa terorista", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Regale Canadiene Calare, Marc LaPorte.

Dupa interogatoriu, un procuror a decis sa-l elibereze pe barbatul suspectat, iar politia a incercat sa-l ajute sa-si continue calatoria spre Karachi, a precizat alt purtator de cuvant al politiei, Erik Widstrand, care a adaugat ca suspectul a cooperat cu anchetatorii.

Haji Mohammad Umar, care a stat langa barbat in timpul zborului, a afirmat ca acesta i-a spus ca se intorcea in Pakistan dupa mult timp pentru a se casatori. El parea fericit de aceasta perspectiva si era putin ametit de bautura, a spus Umar.

"Cand a fost arestat, si-a pastrat calmul si nu a reactionat prea puternic", a mai spus Umar.

Potrivit politiei suedeze, omul nu se afla pe nicio lista de interdictie de imbarcare internationala si a fost verificat in Canada.

LaPorte a mai spus ca, dupa cat se pare, persoana anonima care a sunat a avut un motiv personal legat de acest om. Daca informatia se dovedeste a fi o ''farsa'', persoana respectiva ar putea fi pusa sub acuzare pentru inducere in eroare publica.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#avion deviat Suedia, #amenintare bomba avion Suedia, #avion Suedia Pakistan , #avion
Comentarii