Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Duminica, 09 Martie 2014, ora 08:56
3689 citiri
Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Cautarile s-au reluat

Operatiunile de cautare aeriana si maritima din zona unde un avion din Malaezia care transporta 239 de persoane se presupune ca s-ar fi prabusit au fost reluate duminica dimineata.

In acelasi timp, autoritatile malaeziene ancheteaza modul in care doi pasageri au reusit sa se imbarce folosind pasapoarte furate, informeaza Associated Press.

Doi pasageri aveau acte furate

Cei doi s-au folosit de pasapoarte furate, unul italian si unul austriac, pentru a se imbarca, au anuntat ministerele de Externe ale celor doua tari europene.

Inca nu exista niciun indiciu despre locul exact unde s-ar fi prabusit avionul. Vremea era frumoasa, avionul zbura la viteza de croaziera, iar pilotii nu au avut timp sa emita un semnal de alarma - circumstante neobisnuite pentru prabusirea unui avion modern.

Fortele aeriene vietnameze au observat sambata doua urme mari de ulei in zona in care se presupune ca s-ar fi prabusit avionul companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord si se indrepta catre Beijing, cand a disparut de pe radar.

Primele dovezi ale prabusirii?

Potrivit unei declaratii a guvernului vietnamez, cele doua urme de ulei au fost vazute in dupa-amiaza zilei de sambata, la sud de Vietnam si au lungimi de 10 kilometri, respectiv 15 kilometri. Nu exista o confirmare ca cele doua urme ar apartine avionului disparut, insa in declaratie se spune ca acestea sunt similare celor lasate de cele doua rezervoare ale unui avion care s-a prabusit.

Gasirea urmelor unui avion care dispare deasupra marii poate dura mai multe zile, chiar si in urma unui efort sustinut. Daca aeronava nu s-a dezintegrat inainte de contactul cu apa, este posibil sa nu se gaseasca foarte multe urme ale sale.

Aeronava cu 239 persoane la bord a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 02.40 (vineri, 20.40 - ora Romaniei), iar in scurt timp au fost demarate operatiunile de cautare pe apa, intre Malaezia si Vietnam.

La bord se aflau 227 de pasageri, printre care doi copii, si 12 membri ai echipajului, potrivit unui reprezentant al companiei de aeriene. Cand a disparut, aeronava mai avea combustibil pentru aproximativ 7 ore si jumatate de zbor.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#avion disparut Marea Chinei, #avion disparut Malaezia, #avion Malezia prabusit, #cautari avion disparut , #avion
Comentarii
Poza macsi
macsi
rank 5
Jessie Yee Wai Ching a supravietuit catastrofei!
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ăştia din fundu' mări' i-au scos pe-ai noştri din vârfu' muntelui!