Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Primele dovezi ale prabusirii

Sambata, 08 Martie 2014, ora 16:17
11671 citiri
Avionul disparut cu 239 de persoane la bord: Primele dovezi ale prabusirii
Foto: AP

Fortele aeriene vietnameze au observat sambata doua urme mari de ulei in zona in care se presupune ca s-ar fi prabusit avionul companiei Malaysia Airlines, care avea 239 de persoane la bord si se indrepta catre Beijing, cand a disparut de pe radar.

Acestea ar fi prima dovada a prabusirii aeronavei Boeing 777, disparuta de pe radar in noaptea de vineri, deasupra Marii de Sud a Chinei. Fortele aeriene din Vietnam actioneaza in cadrul unei operatiuni internationale de salvare, anunta AP.

Potrivit unei declaratii a guvernului vietnamez, cele doua urme de ulei au fost vazute in dupa-amiaza zilei de sambata, la sud de Vietnam si au lungimi de 10 kilometri, respectiv 15 kilometri. Nu exista o confirmare ca cele doua urme ar apartine avionului disparut, insa in declaratie se spune ca acestea sunt similare celor lasate de cele doua rezervoare ale unui avion care s-a prabusit.

Avionul disparut cu 239 de oameni la bord s-ar fi prabusit in mare

Doua treimi dintre pasagerii disparuti sunt din China, iar ceilalti provin din alte tari ale Asiei, din America de Nord si Europa.

Un oficial al companiei Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya, a spus ca nimic nu a indicat ca pilotii ar fi transmis un semnal SOS, sugerand ca orice s-ar fi intamplat a aparut brusc si ar putea fi vorba de o catastrofa.

Drama prin care trec rudele pasagerilor din avion

Familiile ale caror rude s-au imbarcat in avionul disparut au petrecut o zi foarte grea intr-un hotel din Beijing, unde asteapta ultimele stiri legate de ceea ce se anunta ca fiind o catastrofa, anunta ABC News.

O femeie de aproximativ 20 de ani a spus printre suspine ca fratele ei i-a dat mesaj ca se afla in avion, insa cand acesta nu a ajuns la destinatie, autoritatile i-au spus ca aeronava nu a decolat. Parintii ei insa au aflat de la stiri de disparitia avionului.

O alta femeie plange in continuu, spunand ca fiul ei se afla la bordul avionului.

"Fiul meu are doar 40 de ani. Este atat de bun. Va rog, luati-mi mie viata si readuceti-l la viata pe fiul meu, ce voi face de acum incolo?", se plange femeia.

O femeie imbracata intr-o haina verde spune ca sotul ei lucreaza intr-o fabrica din Malaezia si vine acasa in fiecare luna. Familia planuia sa mearga duminica in vacanta in Hainan, insa tatal a dorit sa vina sambata acasa pentru a merge la dentist cu copilul de 5 ani inainte de a pleca in concediu.

Rudele celor din avion i-au asteptat vineri pe pasageri pe Aeroportul International din Beijing. Dupa cateva ore in care aeronava nu a sosit, a fost postat un anunt in care se vorbea de o intarziere a acesteia, iar reprezentantii aeroportului nu au oferit nicio explicatie, conducandu-i pe oameni catre un hotel unde urmau sa se intalneasca cu oficiali ai Malaysia Airlines.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion prabusit Beijing, #avion Malaysia Airlines disparut, #avion disparut Asia , #avion