Cea mai recenta ipoteza: Avionul disparut, dus intr-o zona controlata de talibani

Luni, 17 Martie 2014, ora 18:09
4834 citiri
Cea mai recenta ipoteza: Avionul disparut, dus intr-o zona controlata de talibani
Foto: bangaloreaviation.com

Autoritatile malaeziene au facut demersuri diplomatice pentru a putea cerceta o ipoteza privind o posibila aterizare a avionului in zonele controlate de talibani, la granita Pakistanului cu Afganistanul.

"Exista o problema de jurisdictie privind acele regiuni. In ce priveste Pakistanul si Afganistanul, nu putem ancheta aceste teorii fara permisiune. Speram sa avem acceptul curand", a declarat un purtator de cuvant al Malaysian Airlines, citat de The Independent.

Pentru ca un avion comercial sa treaca nedetectat prin aceste regiuni, care sunt puternic militarizate si dotate cu retele puternice de aparare antiaeriana, multe ale armatei SUA, e nevoie de o combinatie de noroc, capacitati foarte sofisticate de navigare aeriana si esecul acelor sisteme de monitorizare a spatiului aerian.

Duminica, aviatia pakistaneza a raportat rezultatele unei verificari a tuturor inregistrarilor sale radar, declarand ca nu s-a gasit nicio urma a avionului.

Tot duminica, autoritatile malaeziene au analizat un simulator de zbor sofisticat gasit la domiciliul pilotului avionului, Zaharie Ahmed Shah, pe care acesta si-l construise singur. Potrivit primelor informatii, prin intermediul simulatorului, el incercase sa gaseasca solutii pentru a putea zbura fara sa fie detectat de radare.

Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Aparatul ar putea fi folosit drept "racheta de croaziera"

Pe baza datelor asigurate de compania britanica Inmarsat, care detine o retea de sateliti, in momentul disparitiei, avionul malaezian se putea afla pe doua rute posibile: una care mergea in nord, din Thailanda catre Kazastan, si care trecea prin mai mult de 10 tari, si una catre sud, din Indonezia spre sudul Oceanului Indian.

Un Boeing 777 are nevoie de o pista de cel putin un kilometru jumatate pentru a ateriza, iar locurile in care ar fi putut ateriza, pe o raza de 2.200 de mile nautice din ultimul loc unde a fost semnalat, sunt limitate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#avion Malaysia disparut ipoteza talibani, #Avion disparut dus Afganistan, #avion malaezian dus Afganistan talibani , #avion