Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Secretele ascunse de pilot

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 20:14
11364 citiri
Avion disparut cu 239 de persoane la bord: Secretele ascunse de pilot
Foto: therakyatpost.com

Misterul disparitiei aeronavei Boeing 777, apartinand companiei Malaysia Airlines, pot fi spulberate de unele detalii nestiute legate de capitanul Zaharie Ahmad Shah. El se confrunta cu multe probleme in viata personala, acestea putand influenta activitatea sa profesionala.

Noi informatii legate de viata privata a pilotului incep sa iasa la iveala. Acesta se despartise de sotia cu care avea trei copii si se intalnea cu o alta femeie, scrie news.com.au. Ziaristii neozeelandezi au vorbit cu unul dintre apropiatii capitanului, insa persoana respectiva nu si-a dezvaluit identitatea.

El a spus ca Zaharie Ahmad Shah era foarte afectat in ultima perioada din cauza destramarii casniciei sale. Din acest punct de vedere, devine plauzibila ipoteza sinuciderii lui. Presa britanica scria de curand, citand surse oficiale, ca decizia radicala a lui Shah ar fi stat la baza tragediei in care a fost implicat zborul MH370.

Cautari reluate in sudul Oceanului Indian

Sase tari sunt implicate in procesul de cautare a avionului: Australia, Noua Zeelanda, SUA, Japonia, China si Republica Coreea. Echipele sunt insotite si de cinci aeronave civile.

NASA a redirectionat doi sateliti care sa ajute la monitorizarea regiunii vizate. Intre timp, rudele a doua cupluri australiene disparute in urma acestei tragedii au fost prezente in parlamentul australian, primind condoleante chiar de la prim-ministrul tarii, Tony Abbott. Autoritatile se asteapta ca rudele cetatenilor chinezi sa ajunga in tara lor, oamenii dorind sa fie mai aproape de locul cautarii.

Ce solicita chinezii

China solicita acum Malaeziei dovezi ale prabusirii avionului in sudul Oceanul Indian. Presedintele chinez, Xi Jinping, a dispus trimiterea unei echipe la Kuala Lumpur. Scopul expertilor este sa analizeze ele mai importante informatii obtinute de autoritatile din aceasta tara.

De asemenea, ambasadorului Malaeziei in China i s-au cerut explicatii in legatura cu concluzia anchetatorilor din tara sa. Conform detaliilor oficiale oferite de anchetatori, avionul s-a prabusit in data de 8 martie intre orele 8:11 si 9:15. El a fost reperat de satelitul Inmarsat la ora 8:11. Ulterior, la ora 8:19, o statie de la sol a comunicat pentru ultima data cu aceasta aeronava.

Ce se intampla cu cutia neagra?

Expertul in oceanografie, David Ferreira, de la Universitatea din Reading (Marea Britanie), spune ca topografia de pe fundul oceanului, din zona respectiva, este putin cunoscuta de echipele de cautare. "Stim mult mai multe despre suprafata Lunii, in comparatie cu ceea ce cunoastem despre fundul Oceanului Indian din acea regiune", spune Ferreira.

In functie de tipul bateriei care alimenteaza cutia neagra, recuperarea acestei dovezi extrem de importante este o cursa contracronometru. Ea poate emite semnale timp de 28, 30 sau chiar 35 de zile, spune profesorul Peter Gibbens, de la Universitatea din Sydney, Australia. Este posibil ca aceasta sa se afle chiar si la o adancime de 4.000 de metri.

In cazul in care este gasit fuselajul aeronavei, o alta etapa dificila este identificarea cu precizie a locului in care cutia neagra se afla. Pentru acest proces este nevoie de un sonar extrem de puternic care sa permita localizarea ramasitelor. Cautarile sunt departe de a se fi incheiat. O concluzie a unui oficial militar australian, Mark Binskin, este sugestiva: "Nu cautam acul in carul cu fan. Inca incercam sa gasim carul cu fan".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#avion disparut Malaezia, #avion disparut radar, #avion disparut Oceanul Indian , #avion
Comentarii