Avion prabusit cu 239 de persoane la bord: Zona de cautari s-a schimbat dupa un "indiciu credibil"

Autor: Ana Ilie
Vineri, 28 Martie 2014, ora 09:16
6624 citiri
Avion prabusit cu 239 de persoane la bord: Zona de cautari s-a schimbat dupa un "indiciu credibil"

Echipele ce cauta avionul Malaysia Airlines disparut pe 8 martie si-au schimbat, vineri, aria de actiune, intr-o zona diferita a Oceanului Indian, in urma unui "indiciu credibil".

O analiza a datelor furnizate de radar a facut ca investigatorii sa-si schimbe zona de cautari cu 1100 de kilometri nord-est fata de zona verificata anterior, a anuntat Autoritatea Australiaa pentru Siguranta Maritima, scrie CNN.

Acest indiciu credibil "arata ca avionul se deplasa mai rapid decat se credea pana acum, ceea ce a rezultat in folosirea ridicata a combustibilului si reducerea distantei parcurse de aparatul de zbor in sudul Oceanului Indian", a precizat autoritatea.

In zona au fost trimise patru avioane de cautare si in cursul zilei de vineri vor mai fi trimise inca sase.

Schimbarea zonei de cautari vine la o zi dupa ce Japonia si Thailanda au anuntat ca au trimis Malaeziei imagini din satelit ce arata obiecte plutind in Oceanul Indian, posibil ramasite ale avionului Malaysia Airlines, care a disaprut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

Analistii spun ca schimbarea zonei de cautare releva ca anchetatorii se apropie de aflarea locului in care se afla ramasitele avionului. Investigatorii nu au stabilit inca de ce avionul Boeing 777, cu 239 de persoane la bord, a deviat atat de mult de la cursul de zbor in noaptea cand a disparut de pe radare, in urma cu aproape trei saptamani.

Pe langa indiciile satelitilor japonezi si thailandezi, miercuri, un satelit francez a depistat 122 de obiecte plutind in Oceanul Indian.

Ministrul malaezian al Apararii, Hishammuddin Hussein, a precizat ca obiectele se afla la peste 2.500 de kilometri sud-vest de Australia, intr-o zona unde se desfasoara o masiva operatiune de cautare.

"Daca se confirma ca obiectele sunt ramasitele zborului MH370, cel putin putem apoi sa incepem cautarea la mare adancime", a mai spus Hishammuddin.

Avionul Malaysia Airlines disparut s-a prabusit, nu exista supravietuitori: Ce au gasit anchetatorii

Familiile celor 239 de persoane aflate in avion au fost informate luni ca cei dragi lor nu au supravietuit calatoriei. Autoritatile continua sa caute ramasitele avionului, insa zona oceanului unde se concentreaza cautarile are o adancime de 3.500 de metri si cutia neagra ce ar putea oferi cateva detalii despre prabusire s-ar putea gasi chiar pe fundul Oceanului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#avion disparut Malaezia, #avion prabusit , #avion
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
de ce nu-l intreaba pe Jacob Rothscild si afla exact 'unde-i'