Avion prabusit in Oceanul Indian: Ce a descoperit FBI

Sambata, 29 Martie 2014, ora 15:08
5821 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Ce a descoperit FBI
Foto: news.com.au

Capitanul avionului companiei Malaysia Airlines a fost pana acum in centrul atentiei celor care se ocupa de ancheta. In urma analizei facute de FBI, nu au aparut elemente suspecte care sa indice dorinta pilotului de a prabusi aceasta aeronava.

Hishammuddin Hussein, ministrul Transporturilor din Malaezia, a oferit cele mai recente informatii privitoare la investigatia in care s-a implicat si FBI, scrie news.com.au.

Acesta a spus ca in urma analizei facute de serviciul american nu au fost identificate aspecte macabre in simulatorul de zbor pe care pilotul Zaharie Ahmad Shah il avea acasa.

Suspiciunile aparusera dupa ce s-a constatat ca inregistrarile unor simulari fusesera sterse de pe simulator.

Autoritatile au ridicat simulatorul din locuinta pilotului la scurt timp dupa disparitia zborului MH 370. Initial, anchetatorii malaezieni nu au putut recupera toate informatiile de pe dispozitivul de stocare, insa sprijinul serviciului FBI s-a dovedit esential in aceasta privinta.

Eforturile de cautare raman la fel de intense

Intre timp, eforturile depuse de echipele de cautare continua, chiar daca sunt ingreunate de regiunea unde ele se concentreaza in prezent. Zona de cautare a fost mutata la o distanta de 1.100 km fata de cea precedenta, in urma obtinerii unor date noi de la sateliti.

Chinezii au anuntat ca au observat la suprafata apei trei obiecte de culoare alba, rosie si portocalie. Nu se stie inca daca ele provin de la avionul Boeing 777 care a disparut in data de 8 martie.

"Nu conteaza cat de mici sunt sansele, ne vom ruga, vom spera si vom continua sa cautam posibilii supravietuitori", a declarat ministrul malaezian, in urma unei vizite de condoleante facute familiilor celor disparuti. El a adaugat faptul ca politia maleziana va oferi mai multe detalii privitoare la analiza facuta de FBI.

In aceasta ancheta sunt implicate numeroase servicii secrete internationale, printre care se numara MI6, CIA, FBI, precum si cel al Chinei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#avion disparut radar, #avion disparut Oceanul Indian, #avion prabusit malaezia , #avion