Avion prabusit in SUA: Inregistrari cu haosul si apelurile disperate la 911, dupa dezastru

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 15:07
4508 citiri
Avion prabusit in SUA: Inregistrari cu haosul si apelurile disperate la 911, dupa dezastru
Foto: insurancejournal.com

Inregistrarile cu momentele dramatice care au urmat dupa prabusirea avionului Boeing 777, sambata trecuta, pe aeroportul din San Francisco au aratat situatia ingrozitoare prin care au trecut pasagerii.

Acestea au scos la iveala faptul ca, dupa prabusire, haosul s-a instalat la bordul avionului, iar oamenii au inceput sa sune in disperare la numarul de urgenta 911, informeaza Media Ite.

Avion prabusit in SUA: Primele concluzii - pilotul nu avea experienta (Video)

Una dintre femeiele aflate in aeronava companiei Asiana Airlines a sunat la 911 imediat dupa impact, incercand sa explice ce s-a intamplat. "Un avion s-a prabusit pe Aeroportul San Francisco. Sunt multi oameni raniti pe pista, foarte grav raniti. NU a venit nicio ambulanta", arata o inregistrare audio de la locul accidentului.

Apoi, operatorul a intrebat-o daca si ea s-a aflat la bordul avionului. "Da, eram in avion. Suntem pe pamant de, nu stiu, 20 de minute, jumatate de ora. Sunt foarte multi oameni pe asfalt in stare critica, cu rani la cap, cineva este aproape mort. Incercam sa o tinem in viata", a raspuns femeia disperata.

Avion prabusit in SUA: Pilotul, orbit de o lumina puternica

De asemenea, din primele informatii ale anchetei a reiesit ca pilotii nu au ordonat evacuarea aeronavei, ci le-au cerut pasagerilor sa ramana pe scaune, incalcand astfel regulamentul de recuritate al companiei aeriene. Investigatorii de la Agentia de Securitate in Transport din SUA (NTSB) au mai spus ca usile aparatului de zbor nu au fost deschise imediat, ci numai dupa ce o insotitoare de zbor a observat un incendiu.

Totodata, acestia au adaugat ca nu au descoperit niciun fel de defectiune tehnica si ca, de acum, ancheta se va concentra asupra pilotilor. Seful NTSB, Deborah Hersman, a precizat ca avionul nu a avut absolut nicio problema si ca pilotii nu si-au dat seama cat de aproape sunt de pista si cat de incet zboara pana cand nu a fost prea tarziu.

Avionul prabusit in SUA era atat de inclinat, incat un pilot nu mai vedea pista

"Nu a existat nicio discutie despre viteza decat cu noua secunde inainte de impact, cand avionul de afla la o distanta foarte mica de pista", a adaugat aceasta.

NTSB a spus in mod repetat, in cele cinci zile de ancheta, ca cei doi piloti sunt responsabili pentru accident. Este vorba despre Lee Gang-kuk, pilotul incepator care efectua prima sa aterizare, si despre Lee Jeong-Min, care il pregatea pe acesta.

Un avion Boeing 777 s-a prabusit, sambata trecuta, la aterizare, pe aeroportul din San Francisco. Aeronava apartine companiei Asia Airlanes. Cei mai multi pasageri au supravietuit, insa doua adolescente de 16 ani, din China, si-au pierdut viata in acest accident, iar 182 de persoane au fost spitalizate.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#avion prabusit SUA, #avion prabusit San Francisco, #avion prabusit SUA inregistrari, #avion prabusit SUA piloti , #avion