Ce s-a intamplat cu zborul 370 Malaysia Airlines? Hartile care arata pas cu pas operatiunea de cautare (Foto)

Joi, 20 Martie 2014, ora 11:36
11273 citiri
Ce s-a intamplat cu zborul 370 Malaysia Airlines? Hartile care arata pas cu pas operatiunea de cautare (Foto)
Foto: CNN

Soarta avionului Malaysia Airlines, disparut dupa decolarea din Kuala Lumpur, ramane neclara. Cercetarile efectuate pentru gasirea aparatului au evoluat, de pe 8 martie, de la o zona restransa aflata in apropierea locului disparitiei, pana la zone din ce in ce mai departate.

Potrivit CNN, zona pe care se desfasoara acum cautarile are marimea Statelor Unite. Iata cum a aratat, pas cu pas, evolutia anchetei.

Ruta programata

Avionul Boeing 777-200ER a decolat din Kuala Lumpur, capitala malaeziei, sambata, 8 martie, la ora 12:41. Avionul trebuia sa ajunga in Beijing la 6:30 in aceeasi zi, dupa un zbor de 4.350 de kilometri. La bord erau 239 de oameni: 227 de pasageri si cei 12 membri ai echipajului. Cinci dintre pasageri erau copii mai mici de 5 ani.

Pierderea contactului cu solul si o aparenta schimbare a cursului de zbor

La ora 1:30, controlorii de trafic aerian din Subang, langa Kuala Lumpur, pierd contactul cu avionul aflat in acel moment intre Malaezia si Vietnam. Transponderul avionului, care emite constant semnale cu identitatea aparatului si ofera detalii privind altitudinea si viteza, isi opreste transmisia. Pe 11 martie, autoritatile malaeziene declara ca, in acel moment, avionul se afla la sute de kilometri departare de cursul normal si mergea in directia opusa destinatiei sale initiale, deasupra insulei Pulau Perak, in stramtoarea Malacca.

Pe 18 martie, un oficial malaezian a declarat ca prima schimbare mare de curs a avionului, o intoarcere abrupta catre vest, a fost cu siguranta opera cuiva care a programat aceasta procedura din cabina. Schimbarea a fost introdusa in computerul avionului cu cel putin 12 minute inaintea ultimului contact verbal cu controlorii de trafic.

Primele cautari

Mai multe avioane, nave si echipe de cercetare din 14 tari au inceput sa caute in Marea Chinei de Sud, in locul unde avionul fusese raportat ultima oara. Dupa ce s-a dovedit ca ramasitele gasite in ocean nu apartineau avionului, cautarea a fost extinsa in zone aflate in vestul Malaeziei.

Extinderea zonei de cautare

Zborul 370 fusese aprovizionat cu combustibil pentru a ajunge la Beijing. Pe baza estimarilor privind combustibilul, avionul ar fi putut sa zboare inca aproximativ 4.000 de kilometri.

Autoritatile malaezieni declara ca anumite semnale emise de sistemul de operare de date al avionului, denumit ACARS, receptionate de sateliti inca 4 sau 5 ore de la pierderea contacului, i-au facut sa creada ca avionul s-a indreptat catre Oceanul Indian. Aria cercetata s-a extins astfel la o suprafata de 2,24 milioane de mile nautice patrate. Spre comparatie, atat masoara suprafata Statelor Unite.

Noi detalii duc la doua noi ipoteze

Pe 14 martie, apare ipoteza ca zborul 370 s-a prabusit in Oceanul Indian, pe doua rute posibile. In ambele situatii, avionul s-a indreptat spre vest, dupa ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic si a traversat peninsula Malay. Intr-una din ipoteze, avionul s-a prabusit in Golful Bengalului, langa coasta Indiei, in cealalta ipoteza a cazut in Oceanul Indian.

Verificarea datelor din satelit duce la o noua redefinire a suprafetei cercetate

Primul ministru al Malaeziei anunta alte posibile rute pe care s-ar fi putut lansa avionul, din analizarea datelor de satelit. Pe unul din coridoarele avute in vedere, avionul ar fi putut ajunge spre nord, de la frontiera Kazastanului si Turkmenistanului pana in nordul Thailandei. Un alt coridor avut in vedere e cel sudic, din Indonezia catre sudul Oceanului Indian.

Cercetari in vestul Australiei

o alta zona cercetata, in functie de zonele posibile de aterizare, este si Australia. Autoritatile americane spun ca este foarte posibil ca avionul sa se fi indreptat spre o zona aflata la vestul Australiei, dar cautarile "ar putea dura saptamani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Avion disparut Malaezia cercetari, #avion disparut arii cercetate, #avion disparut cautari zone , #avion
Comentarii
Poza macsi
macsi
rank 5
Sunt si alte ipoteze, alte informatii!