Cu Baby Boom vom putea ajunge de la Londra la New York in 3 ore

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 10:32
21641 citiri
Cu Baby Boom vom putea ajunge de la Londra la New York in 3 ore
Foto: FlightGlobal

Am putea ajunge de la Londra la New York in 3 ore si 15 minute - asta promite o companie care vrea sa construiasca un avion supersonic.

"Baby Boom" ar urma sa fie cea mai rapida aeronava destinata transportului pasagerilor, relateaza The Independent.

Avionul supersonic va avea o viteza Mach 2.2, adica va fi de 2,6 ori mai rapid decat cele folosite in prezent de operatorii aerieni.

Fondatorul si CEO-ul The Boom, Blake Scholl, fost pilot si manager la Amazon, sustine ca un zbor de la Londra la New York se va face doar in 3 ore si 15 minute, in conditiile in care acum dureaza de 8 ori mai mult.

Iar pretul va fi pe masura. O astfel de cursa ar urma sa coste 10.400 de dolari, un tarif considerat insa destul de decent de cei care zboara de obicei la clasa business, in conditiile in care un bilet la faimosul Concorde costa, pe vremuri, 20.000 de dolari.

Avionul va avea un design special, care sa suporte viteza incredibila si va fi realizat din fibra de carbon.

Proiectul e realizat in colaborare cu inginerii de la The Space Company, divizie a Virgin Galactic, companie condusa de miliardarul american Richard Branson, care a comandat deja 10 astfel de avioane, in valoare de 2 miliarde de dolari.

Nu e insa singurul client. Un transportator european ar fi comandat 15 aeronave, insa numele companiei nu a fost facut public.

Avionul supersonic "Baby Boom" va putea transporta doar 40 de pasageri, spre deosebire de 100 de locuri, cat avea modelul Concorde, care a fost retras de pe piata in urma cu cativa ani.

Testele vor incepe anul viitor, iar primul zbor comercial e programat pentru anul 2023.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#avion supersonic Boom , #avion