Inca o cursa Tarom cu probleme: A plecat din Bucuresti cu patru ore intarziere UPDATE

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 16:27
3983 citiri
Inca o cursa Tarom cu probleme: A plecat din Bucuresti cu patru ore intarziere UPDATE
Foto: Facebook/Tarom

O cursa Tarom programata, luni dimineata, intre Bucuresti si Sofia a decolat cu o intarziere de peste patru ore, din cauza unor probleme tehnice detectate la aeronava, au declarat surse apropiate companiei.

Reprezentantii Tarom nu au fost disponibili pentru a comenta situatia.

Cursa era programata sa decoleze la ora 08:05 de pe aeroportul Henri Coanda catre Sofia, insa a fost reprogramata sa decoleze la ora 12:40, cu o intarziere de 4 ore si 35 de minute.

Din cauza intarzierii zborului spre Sofia, si zborul retur, de la Sofia spre Bucuresti, urmeaza sa aiba o intarziere majora.

Cursa Sofia-Bucuresti era programata sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda la ora 10:55, insa pasagerii sunt nevoiti sa astepte la Sofia pana cand va sosi avionul Tarom de la Bucuresti.

UPDATE 16:27 "Cursa Tarom cu destinatia Sofia a decolat cu intarziere din cauza unor disfunctionalitati la sistemul de comunicatii al aeronavei. Echipa tehnica a efectuat toate operatiunile necesare pentru restabilirea sistemului in cauza. Ca urmare a acestei intarzieri, si programul zborului RO605/6 catre Timisoara va fi intarziat", au declarat reprezentantii Tarom referitor la problema aparuta luni dimineata.

In ultima luna au avut loc mai multe incidente legate de zborurile Tarom, in special din cauza unor defectiuni tehnice.

La sfarsitul lui septembrie, o cursa Tarom spre Amsterdam s-a intors la Bucuresti din cauza unei defectiuni la instalatia de climatizare. Apoi, joi 13 octombrie, un avion cu destinatia Iasi a ratat decolarea de pe aeroportul Henri Coanda, din cauza unei probleme tehnice.

Vineri, o cursa Tarom pe ruta Bucuresti-Timisoara a fost amanata doua ore din cauza defectarii unui difuzor.

In urma acestor incidente, Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a cerut in urma cu o saptamana masuri suplimentare de control privind siguranta avioanelor aflate in portofoliul companiei de stat Tarom, iar verificarile sa fie efectuate si de catre alti angajati decat cei care le fac pe cele zilnice.

Tarom opereaza in prezent cu 22 de aeronave, dupa ce unul dintre aparatele Airbus A310, cumparate in 1992, a iesit din uz in data de 12 septembrie.

Compania ia in calcul pastrarea unei flote de 21 de aeronave in sezonul de iarna, dupa ce a doua aeronava de acelasi tip va iesi din uz in data de 31 octombrie, potrivit unui raspuns trimis de reprezentantii companiei, la solicitarea News.ro.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Tarom cursa intarziere, #Tarom cursa Sofia intarziere, #defectiuni avion Tarom , #avion