Misterul avionului disparut MH370 se adanceste: Detalii despre ramasitele gasite

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 08:33
4640 citiri
Misterul avionului disparut MH370 se adanceste: Detalii despre ramasitele gasite
Foto: Hepta.ro

Investigatorii francezi care analizeaza ramasitele de avion gasite pe coastele insulei Reunion nu pot confirma cu precizie ca acestea apartin avionului disparut in urma cu mai bine de un an in Oceanul Indian.

La sfarsitul lunii iulie, o bucata de avion a ajuns pe coasta insulei Reunion, teritoriu francez. Cum parea a fi o bucata dintr-un Boeing 777, toata lumea s-a grabit sa declare ca este vorba despre ramasite ale avionului companiei Malaysia Airlines, scrie Newsweek.

Mister dezlegat? Avionul malaezian disparut a fost gasit dupa 515 zile

Zborul MH370 a disparut la 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord. O ampla cautare internatioanla s-a declansat dupa tragedie, insa fara rezultate.

Investigatorii francezi au inceput ancheta in urma cu o luna, promitand sa confirme ceea ce spera toata lumea, anume ca este vorba despre o parte a avionului disparut, ce ar duce la gasirea acestuia. Rezultatele finale ale anchetei nu sunt nici acum disponibile intrucat anchetatorii ar fi dat de o "fundatura" si nu pot confirma ca fragmentul este o bucata din MH370, cu toate ca oficialii malaezieni au afirmat acest lucru.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Ranile, redeschise degeaba? Resturile n-ar fi ale cursei malaeziene

O parte a problemei o constituie faptul ca producatorul spaniol al bucatii de aripa gasita nu poate confirma ca a manufacturat piesa, iar placuta pe care ar trebui sa existe numarul de identificare nu a fost gasita. Mai mult, piesa respectiva nu este perfect identica cu cea care exista pe MH370 la momentul disparitiei.

O alta chestiune este cea a crustaceelor aflate pe bucata gasita. De obicei, crustaceele se ataseaza de obiecte care se afla scufundate o perioada mai lunga de timp, ceea ce ar presupune ca piesa gasita nu a plutit pe suprafata apei, ci a fost scufundata. Si atunci cum s-a miscat un obiect neinsufletit? Pentru ca, spun expertii, un asemenea obiect ori este flotabil si pluteste, ori nu este flotabil, caz in care se scufunda.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Noile fragmente gasite nu apartin cursei MH370 - misterul continua

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avion disparut mh370, #avion disparut ancheta Ocean Indian , #avion