Misterul disparitiei avionului Malaysia Airlines, aproape de dezlegare: Detalii importante descoperite pe plaja

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 15:43
7839 citiri
Misterul disparitiei avionului Malaysia Airlines, aproape de dezlegare: Detalii importante descoperite pe plaja
Foto: captura video ABC News

Descoperirea unor resturi de avion pe o plaja a insulei Reunion, din Oceanul Indian, arata tot mai mult ca acestea ar apartine avionului Malaysia Airlines disparut anul trecut. In plus, apar tot mai multe dovezi si detalii.

Oficialii australieni sustin ca resturile descoperite pe insula aflata la est de Madagascar sunt "foarte probabil" parti ale avionului Malaysia Airlines disparut in timp ce efectua cursa MH370, informeaza USA Today.

Astfel, australienii, care au participat intens la cautarile desfasurate in ultimul an si jumatate, sunt tot mai increzatori privind descoperirile facute recent pe insula franceza Reunion.

De asemenea, autoritatile franceze trimit resturile gasite - un fragment al fuselajului unui avion - in Franta pentru analize, inainte de a se confirma ca provin de la avionul malaezian.

Se dezleaga misterul cursei Malaysia Airlines disparuta anul trecut? Indicii gasite pe o plaja

In plus, biologii au confimat ca vietuitoarele marine gasite lipite de bucata de avion se afla acolo de circa un an, inca un indiciu privind momentul in care fragmentul a ajuns pe insula, scrie Mirror.

ABC News subliniaza ca, la cateva ore dupa descopirea fragmentului de avion, un muncitor a dat peste ceea ce pare a fi un geamantan facut franjuri, fara a se sti insa daca are sau nu legatura cu avionul disparut sau cu fragmentul de fuselaj.

Un expert in avioane Boeing 777, adica modelul avionului disparut, sustine ca resturile gasite pe insula arata ca aeronava nu s-a prabusit cu partea din fata indreptata catre pamant, ci mai degraba a fost vorba despre o coborare in spirala, in apa, dupa ce motoarele s-au oprit, scrie The Daily Beast.

The Independent scrie ca ingrijitorii plajei care au gasit bucata de avion nu au avut initial nicio idee despre amploarea descoperirii pe care au facut-o si planuiau sa o foloseasca drept atractie turistica.

"Este pentru prima oara in viata noastra cand vedem asa ceva, astfel incat am crezut ca o vom expune si sa vedem cat vor cheltui turistii sa vada o bucata din aripa unui avion. Apoi ne-am dat seama ca este ceva important si ca este mai bine sa informam presa", a spus Fabrice Avanande, membru al echipei de ingrijitori.

Avionul care efectua cursa MH370 Malaysia Airlines a fost dat disparut pe 8 martie 2014, presupunandu-se ca s-a prabusit in Oceanul Indian. Aeronava decolase din Kuala Lumpur (Malaysia) si avea destinatia Beijing (China), la bordul sau aflandu-se 239 de persoane. Descoperirea resturilor pe insula Reunion a fost facuta miercuri.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#indicii avion Malaysia Airlines, #resturi avion Malaysia Airlines, #Malaysia Airlines insula Reunion, #avion Malaysia disparut Oceanul Indian , #avion