Miting aviatic la Buzau: Acrobatii, MIG 21 Lancer si exercitii militare (Video)

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 21:54
3268 citiri
Miting aviatic la Buzau: Acrobatii, MIG 21 Lancer si exercitii militare (Video)
Foto: povestideaerodrom.wordpress.com/

Cateva mii de buzoieni au participat, sambata, la un miting aviatic organizat la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc (Buzau), oamenii asistand la acrobatii realizate de piloti experimentati pe avioane de instructie de tip IAR 99 Soim sau IAR 99 Standard.

Mitingul aviatic a debutat la ora 10.00 pe aerodromul din localitatea Boboc, concomitent cu deschiderea de catre Scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene a portilor pentru vizitatori.

Cu acest prilej, copiilor si adultilor li s-a permis sa viziteze baza militara, sa admire de aproape tehnica si sa urmareasca indemanarea la mansa a pilotilor militari si acrobati, in timpul mitingului aviatic.

Mii de oameni s-au asezat la rand pentru a vizita baza aeriana, si in pofida temperaturii ridicate de afara, au asteptat la coada pana au reusit sa vada de aproape o parte din dotarile Scolii de la Boboc. Copiii s-au urcat in avioane si in elicoptere militare si s-au fotografiat cu militarii din fortele speciale.

Pe cer au defilat avioane militare de tip MIG 21 Lancer, Spartan, Hercules, IAR 330 Puma, IAR 99 Soim si IAR 316 B, precum si YAK 52. Evolutiile militarilor au fost urmate de cele ale pilotilor acrobati si parasutistilor de la cele mai cunoscute aerocluburi din tara.

Mitingul aviatic a debutat cu prezentarea aeroplanului Vlaicu II, care a rulat pe pista Scolii de Aplicatie pentru Aviatie de la Boboc, dupa ce un parasutist a adus din inaltul cerului un drapel tricolor care a fost purtat pe brate de elevii unitatii de invatamant.

A urmat apoi evolutia celui mai zgomotos aparat de zbor din dotarea Fortelor Aeriene Romane, MIG 21 Lancer, pilotat de comandorul Gheorghe Stanciu de la Baza 86 Fetesti, urmata de evolutii in formatie ale avioanelor de instructie de tip IAR 99 Soim sau IAR 99 Standard, pe care elevii ce urmeaza cursurile Scolii de Aplicatie Pentru Aviatie de la Boboc invata sa piloteze.

La randul lor, militarii din Fortele Speciale au fost prezenti la mitingul aviatic cu un exercitiu demonstrativ de extragere a unui pilot catapultat din teritoriu ostil.

In cadrul exercitiului, un pilot al carui avion a fost doborat de inamici s-a catapultat si a aterizat cu o parasuta intr-o zona ostila de unde militarii din Trupele Speciale la bordul masinilor de tip Hamvee, sprijiniti din aer de doua elicoptere, au recuperat pilotul aflat in dificultate, exercitiul fiind indelung aplaudat de spectatori.

Concomitent cu evolutia avioanelor militare, pe pista de la Boboc au mai putut fi urmarite o serie de exercitii tactice desfasurate la sol de militarii din fortele speciale, dar si demonstratii de zbor cu elicoptere de tip IAR 316B.

Foto: Povesti de Aerodrom

Un moment special al mitingului aviatic "BOBAS 2014" l-a constituit prezenta avioanelor de acrobatie apartinand Aeroclubului Romaniei. Astfel, cei prezenti au urmarit lupingurile facute de "Iacarii Acrobati" si de avioanele de tip EXTRA-300, completate de aterizarile la punct fix ale parasutistilor din cadrul Aeroclubului Romaniei.

Ultimele evolutii au apartinut pilotilor instructori ai Scolii de Aplicatie Pentru Aviatie "Aurel Vlaicu" de la Boboc, cu acrobatii facute la bordul avioanelor de tip IAR 99 Standard.

"A fost o vreme foarte calda si am transpirat un pic, dar am facut ceea ce am stiut noi mai bine. Eu si colegii mei ne-am dat silinta sa va placa. Zborul a fost minunat, dar, ca orice zbor, necesita multa concentrare si responsabilitatea este alta stiind ca jos sunt atatia oameni care te privesc", a declarat, la coborarea din avion, locotenent-comandorul Ion Florea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#miting aviatic Buzau, #miting aerian BOBAS 2014 , #avion