Naveta Virgin Galactic s-a prabusit: La bord erau doi piloti. Cel putin un mort - surse (Video)

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 21:03
11659 citiri
Naveta Virgin Galactic s-a prabusit: La bord erau doi piloti. Cel putin un mort - surse (Video)
Foto: BBC

Compania Virgin Galactic a comunicat prabusirea navetei spatiale SpaceShipTwo, dupa ce aceasta a inregistrat vineri o "anomalie serioasa" in timpul unui zbor de test.

Anomalia a avut loc la 6 minute dupa ce naveta a fost eliberata dintr-un avion purtator si a pornit motorul propulsor. Potrivit unor surse, SpaceShipTwo a explodat in timpul zborului, iar ramasitele au cazut in desertul Mojave din California, potrivit NBC.

Nu se cunoaste oficial care e situatia pilotilor, dar potrivit surselor din politie citate de Express, unul dintre ei a murit si un altul este "ranit grav", fiind transportat la spital cu un elicopter de salvare.

"Partenerul Virgin Galactiv, compania Scaled Composites, a efectuat un test de propulsie cu SpaceShipTwo in cursul zilei. In timpul testului, aparatul a inregistrat o anomalie serioasa care a determinat pierderea lui. Prima noastra preocupare e legata de soarta pilotilor, care nu este cunoscuta in acest moment. Colaboram strans cu toate autoritatile pentru a deterrmina cauza accidentului si vom oferi informatii imediat ce vom putea sa o facem", a anuntat Virgin Galactic.

Fondatorul companiei, miliardarul Richard Branson a anuntat pe Twitter ca zboara la fata locului, in desertul Mojave, pentru a-si sprijini echipa.

Pilotii erau echipati cu parasute si, dupa inregistrarea anomaliei, au fost raportate parasute deschise deasupra Portului Aerospatial Mohave din California, baza din care au decolat avionul purtator si incarcatura sa.

Ken Brown, unul din fotografii care urmareau zborul, a anuntat ca a vazut o explozie in aer la putin timp dupa ce naveta se desprinsese de avionul purtator.

"Avionul purtator WhiteKnightTwo a aterizat in siguranta", arata un comunicat al Virgin Galactic.

Proiectul SpaceShipTwo, initiat de Richard Branson, fondatorul companiilor Virgin, prevedea ca aparatul de zbor poate duce in spatiu, pana la o orbita aflata la 100 de kilometri deasupra Pamantului, sase persoane care isi permit biletul de 250.000 de dolari.

Nava care va transporta turisti in spatiu a efectuat primul zbor - vezi cum a decurs

Virgin Galactic, detinut de Virgin Group si Aabar Investments din Abu Dhabi, a anuntat ca 700 de persoane au platit deja zeci de milioane de dolari pentru a-si rezerva locuri la bordul aparatului de zbor care ii va duce in spatiu.

In cursul unui zbor de cateva minute pe o traiectorie suborbitala, ei ar fi avut sansa sa se afle la limita dintre atmosfera terestra si spatiu, experimentand chiar starea de imponderabilitate.

Miliardarul Richard Branson anuntase ca vrea sa sa urce in SpaceShip Two la primul zbor al acesteia cu turisti spatiali.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Virgin Galactic racheta prabusire, #naveta spatiala Virgin prabusita , #avion
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Un pilot e mort, celalalt e ranit grav, zic alte agentii mai rapide!