Operatia la care a fost supus pilotul MIG-ului prabusit a durat 4 ore. Inca nu se stie daca poate merge

Marti, 13 Iunie 2017, ora 18:20
4499 citiri
Operatia la care a fost supus pilotul MIG-ului prabusit a durat 4 ore. Inca nu se stie daca poate merge
Foto: Arhiva Fortele Aeriene Romane

Operatia la care a fost supus pilotul avionului MiG 21 LanceR prabusit, luni, in judetul Constanta a durat peste patru ore si a fost foarte dificila. Pilotului i-au fost montate in coloana opt suruburi de titan, a declarat comandantul Spitalului Militar, medicul Florentina Ionita-Radu.

"A fost o interventie foarte dificila, a durat peste patru ore, s-au montat opt suruburi de titan. A fost fixata o zona mai mare a coloanei decat ne asteptam intial. S-a reusit reducerea hematomului, s-a redus in totalitate, a fost extras de la locul respectiv, s-au redus fragmentele osoase, astfel incat in urma interventiei chirurgicale maduva nu a fost afectata, deci nu exista riscul de efractie a maduvei, una dintre complicatiile la care ne asteptam", a precizat medicul Florentina Ionita-Radu.

La randul sau, medicul Marian Mitrica, seful sectiei de neurochirurgie, a spus ca pilotul urma sa fie reevaluat neurologic, pentru a se stabili daca poate sa mearga.

"Operatia a decurs cum ne asteptam, nu au fost probleme deosebite. Statusul neurologic, situatia lui exacta din punct de vedere neurologic va fi determinata in jurul orei 19.30 - 20.00. Statusul lui dupa trezire conteaza cel mai mult", a mentionat Mitrica.

Pilotul Adrian Stancu, ranit in urma prabusirii unui avion Mig 21 Lancer la Constanta, nu isi poate misca picioarele, riscul de paralizie fiind foarte mare, anuntau, luni dupa-amiaza, medicii de la Spitalul Militar Central.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronava MiG 21 LanceR a Fortelor Aeriene Romane, s-a catapultat luni, in jurul orei 11.15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea, judetul Constanta, dupa ce au aparut probleme la motor, in timpul manevrelor de aterizare.

Aeronava, care se afla in dotarea Bazei 86 Aeriana "Locotenent aviator Gheorghe Mociornita" din Fetesti, decolase in jurul orei 10.00 pentru a executa o misiune de antrenament in cadrul exercitiului "Thracian Eagle 2017", care se desfasoara impreuna cu fortele aeriene bulgare.

El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Judetean Constanta. Ulterior, a fost transportat la Spitalul Militar Central, in Capitala.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#stare sanatate pilot MIG prabusit, #stare pilot catapultat Kogalniceanu, #pilot catapultat Constanta operat , #avion