Palatele zburatoare al magnatilor lumii

Duminica, 25 Mai 2014, ora 12:15
5707 citiri
Palatele zburatoare al magnatilor lumii
Foto: Mixstuff

Un adevarat mogul al zilelor noastre nu se simte bine daca n-are si un avion personal, iar daca respectivul nabab isi poate permite se doteze avionul si cu tot ce este mai sofistificat in tehnica, aceasta ii va pune la dispozitie un adevarat palat zburator.

Are motive sa fie privit cu admiratie de prieteni, cu invidie de neprieteni si cu gura cascata de omul de rand.

Portatul mixstuff ofera cinci asemenea exemple, care apartin unor oameni cu bani multi, cu fantezie debordanta si cu pretentii excentrice, de pe intregul mapamond.

Boeing-757, al americanului Donald Trump

Miliardarul american este investitor imobiliar, politician si s-a oferit sa cumpere Palatul Parlamentului din Bucuresti, pentru a pune acolo bazele celui mai mare cazinou din lume, dar oferta i-a fost respinsa. Bucurestiul nu s-a aratat dornic sa devina un al doilea Monte Carlo, daca nu chiar primul.

Deocamdata, s-a multumit cu unul dintre cele mai luxoase avioane din lume, dotat cu livinguri, o sala de cinematograf, cu dormitoare elegante, bai si chiuvete cu robinete confectionate in intregime din aur. Chiar si centurile de siguranta au cataramele executate tot din aur. Costul: 100 milioane dolari.

Boeng-747, al lui Joseph Lau din Hong Kong

Joseph Lau este tot investitor imobiliar care initial si-a cumparat avionul cu 17,4 milioane dolari, dar in urma investitiilor facute si respectiv a amenajarilor interioare, costul uriasei citadele zburatoare a urcat la 153 milioane.

Te simti ca intr-un hotel de lux: tavane boltite, scari in spirala, un urias TV cu ecran plat, home theater, sala de gimnastica, sala de conferinte, plus o crama cu o bogata colectie de vinuri, constand din 10.000 sticle imbuteliate.

Avionul Boeing 747-430 al sultanului din Brunei

Sultanul din Brunei, unul dintre cei mai bogati monarhi din lume, conduce un stat putin cunoscut in lumea noastra, Brunei Darussalam. Sultanul dispune de trei avioane: un Airbus A-340, un Boeing 767 si, ultimul achizitionat, un Boeing 747-430.

L-a cumparat pe acesta din urma de la compania Lufthansa la pretul de 100 milioane dolari, dar a investit ulterior pentru amenajarile de lux, pe care si le dorea, inca 133 de milioane. Astfel dotat, avionul sultanului a devenit un mic hotel zburator de cinci stele si chiar ceva in plus.

Livingul, dormitoarele si baile sunt decorate numai cu ornamentatii din aur si cristal, livrate de cele mai prestigioase firme ale lumii.

Airbus 380 al printului Al-Waleed ibn Talal

Printul saudit este unul dintre cei mai bogati oameni din lumea araba. Este un prosper jucator la bursa si proprietarul unui mare lant international de hoteluri. Dispune, printre altele, de 3 iahturi de croaziera, 3 palate si 3 avioane personale de lux.

Cel mai tare dintre ele poarta numele "Flying Palace", a necesitat 200 milioane de dolari doar pentru amenajarile interioare si are asigurate urmatoarele facilitati principale:

  • O sala de concerte, dotata cu pian si prevazuta cu o capacitate de 10 locuri.
  • Sauna.
  • Camera spa.

  • O camera amenajata cu un "covor magic", pe care se poate urmari imaginea electronica a peisajului peste care zboara avionul, indiferent daca atmosfera este innourata sau cetoasa.

  • Restaurant pentru 14 persoane.

  • O camera de rugaciune, unde un mecanism asigura ca, indiferent de directia spre care zboara aeronava, covorul sa fie in permnenta indreptat in directia Mecca.

  • Garaj.
  • 20 camere pentru oaspeti.
  • 5 dormitoare, fiecare dotat cu baie proprie.

  • Un numar de 11 insotitori/insotitoare de bord, la dispozitia calatorilor.
  • Aeronava poate transporta 853 pasageri, singurul ei dezavantaj fiind acela ca nu toate aeroporturile din lume au posibilitatea s-o primeasca pe pista lor de aterizare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#aeronave lux, #avion Donald Trump, #avioane lux , #avion
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Dr Puntaxe foloseste avionul lui Tiriac, alt napastuit al vietii