Pilotul avionului prabusit in Columbia a cerut disperat sa aterizeze, dar turnul de control nu l-a lasat

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 19:19
21884 citiri
Pilotul avionului prabusit in Columbia a cerut disperat sa aterizeze, dar turnul de control nu l-a lasat
Foto: Twitter/@flightradar24

Pilotul avionului care s-a prabusit in Columbia a anuntat turnul de control din Rionegro ca se confrunta cu o problema electrica si a cerut disperat permisiunea de a ateriza, dar nu i s-a permis.

Este marturia copilotului unui alte curse Avianca, avion care voia sa aterizeze in acelasi timp cu aeronava prabusita.

Juan Sebastian Upegui a povestit pentru L'Equipe ca personalul de la turnul de control a cerut echipajului avionului echipei Chapecoense sa nu aterizeze inca, deoarece dadusera deja prioritate unei alte aeronave, a VivaColombia, care de asemenea raportase probleme, potrivit lui Upegui.

Insa pilotul de la bordul aparatului in care se aflau fotbalistii brazilieni a cerut prioritatea pentru a ateriza. "Avem o problema cu carburantul", a spus pilotul, iar persoana de la turnul de control i-a raspuns: "Aveti o problema si nu ati declarat starea de urgenta? Noi avem o alta problema aici, un alt avion va ateriza de urgenta".

Dupa ce a anuntat ca nu mai are carburant, pilotul LaMia a spus ca are si probleme cu reteaua electrica, dupa care s-au intrerupt comunicatiile.

"Suntem complet in pana de electricitate! Ajutati-ne! Cerem acordul sa aterizam", a continuat pilotul.

"SOS, SOS (...). Ajutati-ne sa ajungem la pista (...). Ajutor, ajutor", a descris Upegui ce a spus pilotul. "Apoi s-a terminat (...). Am inceput toti sa plangem", a adaugat el.

Dupa cateva momente, personalul de la turnul de control a inceput sa strige: "Raspundeti! Raspundeti", insa nu a mai primit niciun raspuns.

Capitanul Upegui a vazut apoi avionul in care se afla echipa Chapecoense cazand ca o "sageata".

"Plangem foarte mult, dar trebuie sa continuam sa zburam", a afirmat Upegui.

Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa in Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prabusit, in noaptea de luni spre marti, in apropiere de Medellin, dupa ce pilotul a raportat o problema de natura electrica.

In accident au murit 71 de persoane. Sase persoane care se aflau in avion au supravietuit: trei fotbalisti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundasii Helio Hermito Zampier Neto si Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, insotitoarea de bord Jimena Suarez si tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Unul dintre supravietuitori, tehnicianul de zbor Erwin Tumiri, a spus ca s-a salvat respectand strict procedurile de securitate, in timp ce restul au intrat in panica.

"Multi pasageri s-au ridicat de pe scaune si au inceput sa tipe. Eu am pus o geanta intre picioare si m-am aplecat, asa cum este recomandat", a povestit el pentru Radio Caracol, din Columbia.

Insotitoarea de bord boliviana Ximena Suarez, o alta supravietuitoare, a declarat ca luminile s-au stins cu mai putin de un minut inainte ca avionul sa se loveasca de munte.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#avion prabusit fotbalisti Columbia , #avion