Primul elicopter Puma Mk2 modernizat la Brasov, facut pentru britanici

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 23:07
7444 citiri
Primul elicopter Puma Mk2 modernizat la Brasov, facut pentru britanici

Eurocopter Romania a lansat primul elicopter Puma Mk2 modernizat la fabrica de langa Brasov, aeronava apartinand Ministerului Apararii din Marea Britanie, care are o valoare de peste zece milioane de euro, a declarat, vineri, Neculai Bancea, administrator al companiei si director general al IAR.

Prin lansarea acestui elicopter, Eurocopter a marcat aniversarea a 10 de activitate, perioada in care a devenit lider mondial in furnizarea de servicii de mentenanta, revizii si reparatii capitale pentru elicoptere.

Unul dintre proiectele principale ale Eurocopter Romania este reprezentat de noua colaborare cu Ministerul Apararii din Marea Britanie care consta in modernizarea a 20 de elicoptere Eurocopter Puma.

Prin dotarile suplimentare majore la nivel de securitate si de performanta operationala acestea vor fi aduse la versiunea Puma Mk2. Modernizarea elicopterelor va include dotarea cu motoare Makila 1A1 'torboshaft', adaugarea de carlingi de tip 'glass cockpit' ce incorporeaza sisteme de avionica de ultima ora si un sistem de ultima generatie de control al zborului. De asemenea, vor mai fi adaugate un sistem securizat de comunicatii, noi sisteme de protectie antiracheta si de protectie balistica pentru pasageri si pentru echipaj.

Contractul de colaborare cu Ministerul Apararii din Marea Britanie prevede modernizarea unui numar de 24 de elicoptere Puma, 20 dintre acestea urmand sa fie modernizate de Eurocopter Romania. Primul din aceasta serie de elicoptere modernizate de fabrica de langa Brasov a realizat saptamana trecuta cel dintai zbor, in prezent aeronava realizand zborurile de testare care vor dura cateva saptamani, pana la momentul livrarii oficiale.

"Sunt 12 elicoptere, toate incepute in diferite faze. Pana la sfarsitul anului urmeaza ca alte sase elicoptere sa fie finalizate. Deja s-a dat drumul la o productie in serie. In final vor fi 20 de elicoptere. Ele vor fi folosite, intr-o prima faza in Afganistan. Este un elicopter scump, peste 10 milioane de euro", a declarat Bancea.

Pe langa activitatile de distributie de elicoptere noi catre clienti din Romania si din tarile invecinate, Eurocopter Romania si-a dezvoltat semnificativ si segmentul de servicii de mentenanta, revizii si reparatii capitale pentru elicoptere. Proiectele realizate pentru export reprezinta in prezent 80% din acest segment. Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 26 milioane de euro.

De ce au ales Romania

"Am ales Romania pentru ca stiam ca aici gasim competente bune. In total avem 190 angajati si cred ca vom mai creste in scurt timp. Cu regularitate trimitem oameni din Romania in Germania pentru a invata despre noile tipuri de elicoptere", a spus Jean-Loius Mascle, directorul general al Eurocopter Romania.

Peste 120 de modele diferite de elicoptere, incluzand elicoptere Puma, Super Puma, Dauphin si elicoptere EC 135, au fost modernizate la fabrica de 4.500 de mp de langa Brasov, Eurocopter Romania livrand, de asemenea, si peste 25 de elicoptere noi si la mana a doua.

In 2011, Eurocopter Romania a semnat un contract cu Ministerul Sanatatii pentru livrarea a 6 elicoptere EC 135 pentru realizarea de misiuni medicale de urgenta, doua dintre acestea fiind deja predate catre serviciul SMURD.

Eurocopter Romania este subsidiara a Eurocopter SAS si a fost infiintata oficial in 2002. Situata la Brasov, compania a dezvoltat activitati legate de pietele civile, parapublice si militare.

Eurocopter Romania promoveaza si vinde intreaga gama de elicoptere noi de tip Eurocopter in Romania si tarile limitrofe si ofera suport tehnic clientilor sai. Eurocopter Romania este, de asemenea, centrul industrial cheie in cadrul Grupului Eurocopter pentru a efectua lucrari de revizie/ reparatie si modernizare a elicopterelor Puma si Super Puma pe piata mondiala. De la crearea subsidiarei, peste 120 de elicoptere din intreaga lume au fost reconditionate in cadrul societatii.

Infiintat in 1992, Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente. Eurocopter Group are 20.000 de angajati. In 2011, Eurocopter si-a confirmat pozitia de lider mondial in industria producatoare de elicoptere pe piata civila si parapublica, cu o cifra de afaceri de 5,4 miliarde de euro, 457 de comenzi noi pentru elicoptere, precum si o cota de piata de 43% in sectoarele civil si parapublic.

Per ansamblu, produsele Grupului insumeaza 33% din valoarea totala a flotei mondiale de elicoptere. Prezenta sa puternica la nivel mondial este asigurata de filiale din 21 de tari. Eurocopter are, de asemenea, o retea puternica de distribuitori, agenti de vanzare certificati si centre de mentenanta.

In prezent, se afla in functiune mai mult de 11.300 de elicoptere Eurocopter, iar compania are peste 2.900 de clienti in mai mult de 149 de tari. Eurocopter ofera cea mai larga gama de elicoptere civile si militare din lume si si-a asumat ca angajament clar la nivel de business implicarea in mentinerea securitatii.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Puma Mk2 lansat Romania, #Puma Mk2 Eurocopter Romania, #Puma Mk2 modernizat , #avion